Cursurile de ghizi montani: Cum sa pui in practica lectiile lui Bear Grylls

Sambata, 04 Februarie 2012, ora 00:00
2447 citiri
Cursurile de ghizi montani: Cum sa pui in practica lectiile lui Bear Grylls

Muntele este destinata ideala pentru cei care vor sa combine miscarea cu relaxarea in natura. Fie vrei sa inveti cum sa aplici regulile de baza ale unei excursii pe munte, sau doar vrei sa socializezi, scolile de ghizi montani pot fi o alegere eficienta.

Scolile de ghizi montani organizeaza atat cursuri teoretice cat si cursuri practice, finalizate cu o atestare de ghid montan. Cursurile teoretice includ regulile de baza pentru orientarea pe munte, echipamentul minim obligatoriu, reguli de supravieturire in cazuri extreme, tipurile de trasee, marcajele traseelor.

Ele sunt impartite in cursuri de turism, alpinism, escalada, geografie generala, geografie montana, meteorologie, prim ajutor premedical, ecologie, supravietuire si altele.

Cursul practic: Calatoria pe munte

Aceste cursuri sunt organizate in asa fel incat gradul lor de dificultate sa creasca odata cu parcurgerea scolii de catre cursanti.

Ca activitati de baza in cadrul acestor aplicatii, pe langa drumetiile montane, se desfasoara si cursuri practice de alpinism, tiroliana, orientare cu busola, prim-ajutor, supravietuire, speologie, schi si snowboard.

Locul si durata aplicatiilor sunt hotarate in prealabil de catre instructorii scolii de ghizi montani in functie de anotimp, numarul de cursanti, nivelul de pregatire al acestora si disponibilitatea de cazare a cabanelor.

Examenul final, un cantonament de supravietuire

Examenul practic, final, al scolii de ghizi montani, se va da sub forma unui concurs pe echipe. Cantonamentul include exercitii practice de supravieturie pe munte, orientare pe timp de noapte, prim ajutor, construirea unui adapost de noapte, sau tiroliana.

Pe langa toate acestea, scolile de ghizi montani sunt excelent mod de socializare.

Cantecele la chitara, intr-o cabana in care nu exista televizor sau calculator sunt un mod de a crea prietenii care dureaza o viata. Unii dintre noi isi vor descoperi talentele de buni cataratori, altii vor vedea ca au o conditie fizica nemaipomenita, unii isi vor descoperi spiritul de lider, altii ce inseamna spiritul de echipa!

Cursantii platesc doar costurile excursiilor, cazarea si transportul, care nu depasesc 250 de lei.

#excursii pe munte, #scoli de ghizi, #supravieturie pe munte, #scoli de munte Romania , #Timpul liber