Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Stelian Tanase este oficial noul director general interimar al TVR

Stelian Tanase este oficial noul director general interimar al TVR


Stelian Tanase a fost numit de plenul reunit al Parlamentului in functia de presedinte director general interimar al TVR. Numirea lui Stelian Tanase a fost aprobata cu 405 voturi "pentru" si doua voturi "impotriva".

Votul a fost secret, pe buletine.

Parlamentarii PDL s-au retras din sala inaintea votului.

Dupa vot, Stelian Tanase a refuzat sa dea declaratii presei.

Interimatul lui Stelian Tanase la sefia SRTv, potrivit hotararii Parlamentului, adoptata cu unanimitate de voturi, va dura pana la numirea de catre plenul celor doua Camere a noului Consiliu de Administratie si a presedintelui consiliului de administratie al SRTv.

In documentul citat se mai arata directorul general interimar va exercita atributiile prevazute in articolele 28, 29 si 30 din Legea 41-1994 privind organizarea si functionarea SRTv.

Stelian Tanase a fost avizat favorabil de Comisiile reunite de cultura din Camera Deputatilor si Senat, cu unanimitate de voturi (25 de voturi).

Stelian Tanase - scriitor, politolog, scenarist, regizor si realizator TV - a fost singurul candidat audiat pentru functia de director general interimar al SRTv. El a fost propus pentru aceasta functie de PNL.

Fostul Consiliu de Administratie al TVR, care era condus de presedintele-director general al televiziunii publice Claudiu Saftoiu, a fost demis pe 10 decembrie de Parlament, odata cu respingerea raportului de activitate al SRTv pe anul 2012.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Mediafax
Articol citit de 841 ori
Citeste mai multe despreconducere TVR stelian tanase