Principesa Irina va fi judecata in libertate, dar monitorizata electronic

Luni, 19 August 2013, ora 10:43
1439 citiri
Principesa Irina va fi judecata in libertate, dar monitorizata electronic

Principesa Irina Walker, fiica ultimului rege al Romaniei, acuzata de organizarea ilegala de lupte de cocosi impreuna cu sotul ei, la ferma lor din Statele Unite, va primi luni o bratara de monitorizare electronica.

Vineri, principesa si sotul ei, fost ajutor de serif, au aparut in fata unui tribunal federal pentru a raspunde acuzatiilor de organizare ilegala de lupte de cocosi la ferma lor din estul statului Oregon. Ambii au pledat nevinovat si a fost eliberati in asteptarea procesului, informeaza AP.

Potrivit AP, Walker a parut calma vineri, in instanta, imbracata in hainele albastre de inchisoare. Cu toate acestea, avocatul apararii numit de instanta, Patrick Ehlers, a declarat ca Irina a fost "isterica" atunci cand a vorbit cu ea din spatele gratiilor dimineata. Avocatul a precizat ca rudele lui Walker strang bani pentru a angaja un avocat al apararii.

Procurorii au avertizat insa ca Walker este un caz ce prezinta risc de sustragere de la urmarire intrucat Irina a fost nascuta in Elvetia si ar putea primi azil in aceasta tara. Judecatorul i-a ordonat principesei sa predea pasaportul si sa nu plece din comitatul unde locuieste, cu exceptia deplasarilor in vecinatate, la Hermiston, pentru alimente si programari la doctor.

Potrivit procurorilor, Irina si John Walker au organizat cel putin 10 lupte cu cocosi in intervalul aprilie 2012 - aprilie 2013, afacere ce le-a adus peste 2.000 de dolari pe zi. Pasarilor le-au fost atasate lame la picioare, iar spectatorii au platit o taxa de intrare, iar in interior s-a vandut mancare si bautura, sustine rechizitoriul.

Procurorii sustin ca, in timpul perchezitiilor de saptamana trecuta, la ferma au fost descoperite 24 de plante de marijuana, 24 de arme si o cantitate mare de munitie, insa in legatura cu aceste descoperiri nu au fost formulate acuzatii.

Cuplul este acuzat de organizarea unui sistem ilegal de pariuri si de conspiratie la incalcarea Legii statale privind protectia animalelor. Fiecare dintre aceste infractiuni este pasibila de o pedeapsa maxima de cinci ani de inchisoare si o amenda de 250.000 de dolari. Autoritatile au arestat alte 16 persoane in acest caz.

Irina Walker, fosta Kreuger, s-a stabilit in SUA in 1983

Potrivit fiicei sale, Angelica Kreuger, din Myrtle Point (Oregon), Irina Walker s-a mutat in Statele Unite din Elvetia in 1983, alaturi de fostul ei sot, John Kreuger. Angela a povestit ca parintii ei au fost colegi de scoala in Europa si ca tatal ei s-a indragostit de Oregon.

Angelica Kreuger a declarat ca mama ei este mandra de mostenirea sa - tine o imagine mare cu tatal ei in camera de zi, - insa niciodata nu a dus un stil de viata luxos.

Niciodata o persoana deosebit de sociala, Irina Walker a gradinarit, calarit, studiat Biblia si a crescut doi copii in timp ce a trait in Myrtle Point. Ulterior, principesa a divortat de sotul ei si, in 2007, s-a casatorit cu John Walker, un prieten de familie si vecin, fost adjunct al serifului din comitatul Coos.

Potrivit lui Kreuger, John Walker a luat-o pe mama sa in zona Hermiston, din estul Oregonului.

Principesa, izolata de familie

Kreuger sustine ca Irina s-a izolat de familie, iar cele doua nu si-au vorbit de cateva luni. Printesa a vizitat Myrtle Point insa la inceputul acestui an, iar Kreuger a simtit ca ceva nu era in regula.

Ea sustine ca si-a avertizat mama in privinta lui John Walker, spunandu-i ca e "un tip care face probleme", dar mama ei nu a vrut sa creada. Angelica a adaugat totodata ca Walker a facut-o pe mama sa sa se simta frumoasa si speciala si ca mama sa ar face orice i-ar spune acesta.

"Mama e genul naiv, e cel mai simplu mod de a spune", a precizat Kreuger, adaugand ca Irina "nu stie cu adevarat partea rea a oamenilor".

Kreuger a povestit totodata ca a fost in Hermiston de cateva ori, dar nu a vazut niciodata lupte de cocosi. Ea nu crede ca mama ei cunostea amploarea a ceea ce s-ar fi intamplat acolo si ca nu ar fi ajuns intr-o astfel de situatie, daca stia ca este pasibila de inchisoare.

"Nu o vad uitandu-se (la asa ceva), pentru ca mama mea iubeste animalele", a spus Kreuger. "Nu si-ar dori sa vada o pasare murind asa", a adaugat Angelica.

#arestare principesa Irina, #fiica rege Mihai SUA, #viata principesa Irina, #relatii familie principesa Irina , #Stiri Lifestyle