Nobel pentru Pace: Sharon Stone, premiata de laureati pentru lupta impotriva SIDA

Joi, 24 Octombrie 2013, ora 10:10
1337 citiri
Nobel pentru Pace: Sharon Stone, premiata de laureati pentru lupta impotriva SIDA

Actrita americana Sharon Stone a fost recompensata de mai multi laureati ai premiului Nobel pentru pace reuniti la Varsovia, miercuri, cu Premiul pentru Pace (Peace Summit Award), pentru implicarea sa in lupta contra maladiei SIDA.

Premiul i-a fost inmanat actritei americane de liderul istoric al sindicatului polonez Solidaritatea, Lech Walesa, Dalai Lama, avocata iraniana Shirin Ebadi si de irlandeza Betty Williams, intr-o ceremonie care a avut loc la Varsovia, organizata pentru a marca cel de-al 13-lea summit al laureatilor premiului Nobel pentru pace.

"Acum, avem medicamente, dar am pierdut totusi 40 de milioane de persoane din cauza SIDA", a declarat Sharon Stone in discursul de acceptare a premiului.

"Am schimbat fata SIDA, dar un copil moare in lume la fiecare doua minute. Vreau sa va ganditi la cati copii au murit de cand noi am sosit aici in aceasta dimineata si vreau sa simtiti aceasta povara", a adaugat actrita americana.

Betty Williams, laureata premiului Nobel pentru pace pe anul 1976, a elogiat-o pe Sharon Stone, coordonatoarea Fundatiei Americane pentru Cercetari impotriva SIDA (American Foundation for AIDS Research/ AmfAR).

"Sharon Stone face parte dintre acele persoane care va uimesc prin frumusetea lor atunci cand le vedeti la cinema sau la televiziune. Atunci, ca femeie, iti spui: <>. Insa Sharon face, cu frumusetea ei, mult mai mult decat sa arate bine, pentru ca frumusetea ei interioara este absolut fenomenala", a subliniat ea.

Al 13-lea summit al laureatilor premiului Nobel pentru pace se deruleaza la Varsovia, la 30 de ani dupa ce Lech Walesa a primit aceasta recompensa, intr-o Polonie aflata inca in acea perioada sub dictatura comunista. Temandu-se ca nu va mai putea sa revina in tara sa dupa primirea premiului la Oslo, fostul lider al sindicatului Solidaritatea a trimis-o pe sotia sa sa ridice distinctia in locul lui.

Purtatoare de cuvant a asociatiei American Foundation for AIDS Research (Fundatia Americana pentru Cercetari in domeniul maladiei SIDA), Sharon Stone si-a construit o reputatie solida si in afara industriei cinematografice de la Hollywood, participand la numeroase actiuni de strangere de fonduri in scopuri caritabile. Sharon Stone a prezentat in ultimii ani gala amFAR, fundatia de caritate infiintata de Elizabeth Taylor, care lupta contra maladiei SIDA, si organizeaza acest eveniment in fiecare an, in timpul Festivalului de Film de la Cannes.

Gala amFAR de la Cannes reprezinta unul dintre cele mai importante evenimente mondene din Europa si reuneste in fiecare an numeroase staruri internationale. In 2013, la gala amFAR a fost stransa o suma de peste 25 milioane de dolari. Sharon Stone promoveaza cauzele acestei fundatii de peste 17 ani.

#Sharon Stone laureati Nobel, #premiu Sharon Stone, #premiu Nobel pentru Pace, #Sharon Stone SIDA , #Stiri Lifestyle