Ghid de stil pentru bărbaţii care vor să se prezinte impecabil la un cocktail

Marti, 24 Mai 2022, ora 18:51
1279 citiri
Ghid de stil pentru bărbaţii care vor să se prezinte impecabil la un cocktail
FOTO: sarto.ro

O invitaţie la cocktail îi pune pe unii bărbaţi în dificultate, pentru că nu ştiu ce să poarte la un astfel de eveniment. Fie că se întâlnesc să discute afaceri, că merg la inaugurarea unui hotel, a unui restaurant sau la un cocktail înainte de nuntă, regulile vestimentare sunt aceleaşi: sunt recomandate costume la comandă, care să respecte forma şi înălţimea corpului şi a căror culoare să pună în valoare trăsăturile bărbatului: nuanţa ochilor, a părului, etc.

Regula nr. 1: vestimentaţia se alege în funcţie de locaţie

Atunci când apare invitaţia la un cocktail party, cel invitat trebuie să ştie exact unde va avea loc petrecerea şi la ce oră. În funcţie de aceste aspecte el va alege vestimentaţia potrivită, care se poate rezuma cu succes la costume barbati elegante şi bine accesorizate.

Ce modele de costume sunt potrivite pentru cocktail party

Detaliile sunt cele care fac diferenţa în cazul vestimentaţiei bărbăteşti pentru cocktail. Calitatea croiului şi a ţesăturii dau costumului o elegantă deosebită, care trebuie să se continue cu alegerea pantofilor potriviţi şi a celorlalte accesorii.

Specialiştii de la Sarto.ro spun că sunt mai multe modele de costume ce se pretează pentru acest tip de petreceri. Pentru cei care vor să meargă la sigur, fără să rişte foarte mult, sunt potrivite costumele office, în culori închise (gri cărbune, bleumarin), iar o singură regulă trebuie să le apară în minte bărbaţilor: cu cât mai multe modele şi culori purtate, cu atât vor arăta mai puţin formal.

Designul costumului de cocktail trebuie să fie unul slim-fit, iar dacă are şi o strălucire discretă a materialului, cu atât mai bine. Ca şi culori sunt potrivite: albastrul, vişiniul, verdele, toate în nuanţe închise şi rafinate.

Desigur că sunt şi cocktail party-uri în care tinta poate fi una casual, cum ar fi petrecerile de afaceri ocazionale. În acest caz, costumul office poate fi prea elegant, aşa că se poate opta pentru o pereche de blugi şi un blazer de culoare închisă. Aceasta vestimentaţie se pretează în special vară, atunci când petrecerile de cocktail au loc pe terase, eventual lângă piscină. În acest caz şi pantofii eleganţi vor fi înlocuiţi cu pantofi sport din piele.

Cămaşa trebuie să aibă guler structurat

Cămaşa pentru o petrecere formală de cocktail este, de regulă, albă şi trebuie să aibă un guler bine structurat, care să încadreze perfect cravată, în cazul în care bărbatul alege să poarte una. Pe manşetele cămăşii se pot pune butoni eleganţi, care vor contribui la look-ul rafinat.

Cravata poate fi mai îndrăzneaţă faţă de ţinută office

De asemenea, purtarea unei cravate este recomandată pentru a pune în evidenţă personalitatea bărbatului. Spre deosebire de ţinută purtată la birou, cravata de cocktail poate avea un stil mai îndrăzneţ şi poate fi mai subţire.

Pantofii Oxford, o opţiune bună pentru un cocktail party

O pereche de pantofi Oxford este potrivită pentru o zi la business, dar şi pentru o petrecere de cocktail. Nuanţele preferate pentru evenimentele de seară sunt negru şi maro închis.

În concluzie, fiecare bărbat poate arăta impecabil la un cocktail party. Tot ce trebuie să facă este să afle unde şi în ce moment din zi are loc evenimentul, iar în funcţie de aceste detalii îşi va acorda ţinuta. Unele petreceri de cocktail sunt elegante şi cer costume de gală, altele sunt mai relaxate, şi „cer” haine casual.

#ghid de stil pentru barbati, #ghid de stil, #stil , #Stiri Lifestyle