Cum arata si ce poate face "Libelula", cea mai mica drona din lume FOTO

Luni, 24 Februarie 2014, ora 15:48
2098 citiri
Cum arata si ce poate face "Libelula", cea mai mica drona din lume FOTO

Cea mai mica "insecta-drona" din lume, o sosie robotizata a unei libelule cu vedere in 3D, a fost creata de oamenii de stiinta olandezi, atribuirea urmand sa fie realizata prin procedura de selectie competitiva de catre autoritatea de reglementare in comunicatii (ANCOM), conform unei hotarari adoptate de Guvern.

"Acesta este DelFly Explorer, cea mai mica drona din lume care poate sa bata din aripi pentru a zbura si sa evite obstacolele in mod indenpendent", a precizat unul dintre creatorii micului robot, Guido de Croon, profesor la Universitatea tehnica din Delft, un oras in vestul Olandei, potrivit Mediafax.

Cu o greutate echivalenta cu cea a patru coli de hartie A4, aceasta libelula robotizata ar putea fi utilizata in situatii in care folosirea altor drone cu patru elice, mai grele, ar fi periculoasa.

DelFly Explorer ar putea fi folosita pentru a filma publicul care asista la un concert sau la un eveniment sportiv.

Atunci cand bate din aripi, aparatul, care are o avengura a aripilor de 28 de centimetri, foloseste doua camere miniaturale de inalta rezolutie care reproduc vederea umana in 3D pentru a se orienta.

Imaginile sunt transmise unui computer de bord, care examineaza imprejurimile, si, prin intermediul unui algoritm special creat, transmite decizii instantaneu care permit robotului DelFly sa evite obstacolele.

#sosie robotizata libelula, #libelula vedere 3D, #insecta drona , #Stiri Lifestyle