Cele mai populare tipuri de jocuri de noroc practicate in Romania

Luni, 24 Mai 2021, ora 21:17
1832 citiri
Cele mai populare tipuri de jocuri de noroc practicate in Romania
topul jocurilor de noroc FOTO: freeimages.com

Inca din cele mai vechi timpuri, oamenii au fost atrasi de iluzia castigului rapid si fara prea multa munca. Si-au incercat norocul la tot felul de competitii si jocuri de societate, in speranta ca vor castiga potul cel mare. La inceput, jocurile de noroc eu practicate de burghezi, de cei aflati in clasele superioare ale societatii.

Insa o data cu evolutia cazinourilor si a diversificarii jocurilor de noroc, acestea au putut fi practicate de toti doritorii, fara a mai exista restrictii de clasa sociala.

Trebuie mentionat faptul ca nu toate jocurile de noroc sunt practicate in cazinouri. Un joc de noroc este acel joc unde se pariaza o suma de bani pe un potential rezultat. Insa totul tine de noroc, de hazard. Iar printre cele mai vechi jocuri de noroc existente sunt jocurile de loto.

Exista dovezi ce atesta existenta jocurilor de tip loto inca din Dinastia Han, in jurul anilor 205-187 inainte de Hristos. Pe vremea aceea erau bilete de keno. Insa cele mai cunoscute jocuri de noroc au o vechime de 2-3 secole. Ideea e ca toate acestea se practica si in zilele noastre, evident cu mici ajustari sau diversificari.

Exista numeroase tipuri de jocuri de noroc, care la randul lor pot fi clasificate in mai multe categorii.

Jocul de tip LOTO poate fi considerat un joc de noroc. Indiferent ca alegeti sa-l practicati online sau in sediile Loteriei Romane, tot un joc de noroc ramane, unde totul e bazat pe hazard. Conform unor statistici, LOTO este unul dintre cel mai popular jocuri de noroc din Romania. Anual, sute de mii de romani isi incearca norocul la diferite jocuri de tip LOTO, cum ar fi 6/49, 5/40, Joker sau Noroc, fiind atrasi de poturile mari anuntate periodic. Nu exista sarbatoare mare de peste an in care Loteria Romana sa nu anunte fonduri de castiguri de milioane de euro si extrageri speciale.

Jocul de tip Poker este pe pozitia secunda in topul jocurilor de noroc practicate in Romania. Daca esti un jucator fara experienta, sansa ta depinde de hazard cand vine vorba de primit carti, dar si de priceperea ta in a-ti juca sansa in functie de adversar, de ce carti vor fi pe masa etc. Comparativ cu jocurile de tip LOTO, la poker poti sa influentezi hazardul. Un jucator experimentat va sti cand sa continue si cand sa se opreasca, cand sa pluseze si cand sa se retraga. Scopul este sa faca profit.

Pariurile sportive sunt in topul jocurilor de noroc preferate de romani. Da, vorbim tot de jocuri de noroc, chiar daca nu totul tine de hazard. Jucatorii profesionisti si experimentati in pariuri sportive pot folosi anumite tehnici de pariere si astfel sa iasa mereu pe plus. Nu tine totul de hazard, ci mai mult de cunostinte solide despre domeniul in care se doreste sa se parieze si de strategiile gandite pe termen lung.

Se poate paria inainte ca meciul / competitia sa inceapa. Insa foarte multi aleg pariurile live, care sunt plasate in timp real dupa inceperea meciului sau a competitiei. Recent au aparut si pariurile plasate pe jocuri virtuale sau jocuri electronice. Este o industrie foarte mare cand vine vorba de pariuri sportive. Pe vremuri se paria pe 1x2, la pronosport sau parisport, preponderent pe meciurile de fotbal. Acum se poate paria pe curse de cai, curse de caini, pe meciuri de fotbal, handbal, tenis si multe alte competitii desfasurate la nivel local sau global.

Cand vine vorba de jocuri de noroc, nu putem sa nu vorbim despre jocurile de cazino. In esenta, majoritatea jocurilor de noroc se practica in cazinourile online sau traditionale. Si asta include jocuri precum, sloturi, jackpot-uri, ruleta, blackjack si baccarat. Daca iti plac acest tip de jocuri in care sunt implicate strategii si norocul, iti recomandam cu tarie 888 cazinou, acolo vei gasi un portofoliu mare de jocuri pentru a te bucura de jocuri de noroc din Romania, inclusiv jocuri de cazino live.

Jocurile de tip slots, recunoscute si ca pacanele, sunt la mare cautare in cazinouri. Cu toate ca rata de castig e mai mica fata de alte jocuri, multi prefera slots machine pentru ca sunt usor de practicat, sunt jocuri individuale, colorate, cu sunete atractive si cu numeroase variante si combinatii de castig. In cazul jocurilor traditionale, totul sta intr-o simpla tragere de maneta. In cazul pacanelelor online, totul sta intr-un simplu click. Apoi hazardul intra in actiune si depinde de el daca va ies variantele castigatoare sau mai incercati.

Ruleta este un alt joc de noroc interesant si atractiv. Nu are foarte multi adepti, dar e in top 10 preferinte. La prima vedere pare totul mai complicat fata de alte jocuri de noroc, dar nu e chiar asa. Ruleta poate fi considerat un joc de masa pentru ca se joaca la masa. Puteti paria pe culoare, culoare si numar sau un numar. Daca bila se opreste pe ce ati pariat, atunci castigati. Ruleta ofera sanse mai mari de castig in comparatie cu slots machine.

Alte jocuri de masa ar fi tot ce tine de cartile de joc: poker, blackjack si multe altele.

In ultima vreme, jocurile de noroc au castigat tot mai mult teren si datorita internetului. Multe cazinouri clasice au deschis si cazinouri online, care sunt mult mai accesibile publicului larg.

Nu se mai tine cont de clasa sociala sau de alte criterii de filtrare. Origine poate intra pe site-ul unui cazinou online si sa-si incerce norocul in cadrul sutelor de jocuri existente. Conform unor statistici, in Romania 82% dintre practicantii de jocuri de noroc sunt barbati. 47% dintre cei ce practica jocurile de noroc in Romania sunt necasatoriti. Cei mai multi sunt tineri cu varste cuprinse intre 18 si 24 ani.

Important este ca totul sa se faca cu masura. Pariati doar banii pe care sunteti dispusi sa-i pierdeti. Jucati cumpatati.

De ce legea păcănelelor nu poate avea un impact real: ””E nevoie de o mai bună reglementare a jucătorilor”
De ce legea păcănelelor nu poate avea un impact real: ””E nevoie de o mai bună reglementare a jucătorilor”
În 2022, piața de jocuri de noroc din țara noastră era considerată ca având cea mai mare rată de creștere din Europa de Est, mai ales în contextul în care, în România, numărul sălilor...
#jocuri de noroc, #pariuri sportive, #noroc, #jocuri online , #Stiri Lifestyle