Candidatura Tokyo pentru JO-2020 nu va fi afectata de demisia guvernatorului

Duminica, 28 Octombrie 2012, ora 15:43
1204 citiri
Candidatura Tokyo pentru JO-2020 nu va fi afectata de demisia guvernatorului

Comitetul de candidatura a orasului Tokyo pentru gazduirea Jocurilor Olimpice si Paralimpice din 2020 a precizat ca recent anuntata demisie a guvernatorului capitalei, Shintaro Ishihara, nu va afecta in niciun fel proiectul, potrivit unui comunicat dat publicitatii.

"Suntem siguri ca Guvernul Metropolitan al Tokyo va continua sa asigure sprijinirea candidaturii si ca renuntarea guvernatorului Ishihara nu va avea niciun impact in campania noastra", a subliniat presedintele Tokyo 2020 si al Comitetului olimpic japonez (COJ), Tsunekazu Takeda, in documentul citat.

"In urmatoarele 11 luni vom continua sa muncim in stransa colaborare cu guvernul metropolitan al Tokyo pentru a castiga drepturile de organizare a Jocurilor din 2020", a continuat Takeda.

Ishihara, unul dintre principalii factori de influenta pentru candidatura Tokyo pentru Jocurile Olimpice din 2016 si 2020, si-a anuntat demisia ca guvernator, sarcina pe care o ocupa de 13 ani, decizia sa fiind determinata de dorinta de a crea un nou partid politic cu care sa concureze la viitoarele alegeri generale.

Capitala nipona a concurat alaturi de Madrid, Chicago si Rio de Janeiro pentru JO-2016, castigate de metropola braziliana, iar pentru 2020 lupta cu Madrid si Istanbul, o decizie urmand sa fie luata pe 7 septembrie 2013 la Buenos Aires.

#jocuri olimpice 2020, #Jocuri Olimpice Tokyo, #Jocuri Olimpice Japonia , #Stiri Lifestyle