4 sfaturi simple pentru a implementa micul dejun la birou

Luni, 21 August 2023, ora 10:12
557 citiri
4 sfaturi simple pentru a implementa micul dejun la birou
FOTO freepik.com

Ședințele matinale, programul încărcat sau drumul până la birou, mai ales pentru angajații care locuiesc mai departe de sediul companiei, fac ca anumite dimineți să fie pe fugă. De aceea, unele persoane renunță la anumite obiceiuri din rutina lor, precum micul dejun, sau aleg să-l mănânce în grabă. În schimb, o masă hrănitoare și luată în tihnă va aduce beneficii pe parcursul întregii zile.

De aceea, ia în considerare posibilitatea de a oferi micul dejun la birou pentru a-ți ajuta angajații să aibă un stil de viață echilibrat și a încuraja consolidarea echipelor. Iată 4 sfaturi utile pentru a implementa mai ușor acest lucru.

1. Schițează un mic dejun care oferă energie

Începe prin a alcătui 2-3 variante pentru micul dejun care să includă proteine, fibre și grăsimi sănătoase. De exemplu, ia în calcul omlete sau brioșe sărate cu legume, salate, poke bowl sau porridge din cereale fără zahăr. Adaugă diferite semințe și nuci, precum și produse lactate.

Pentru sendvişuri și bruschete, folosește produse de brutarie de calitate. Alege variante de pâine integrală sau de secară pentru o sursă sănătoasă de fibre și carbohidrați. În plus, acestea ajută la menținerea unui nivel de energie ridicat pentru mai mult timp.

Chiar dacă oamenii sunt obișnuiți să mănânce ceva dulce la micul dejun, încearcă să cultivi obiceiuri sănătoase. De aceea, alege să oferi fructe proaspete, iar pentru prăjituri sau produse de patiserie, alocă o singură zi pe săptămână. Pe lângă acestea, pune în meniu apă, ceai, cafea și sucuri naturale.

2. Discută cu angajații despre preferințele lor

Organizează întâlniri cu angajații pentru a vedea cum pot fi integrate nevoile lor. Un chestionar se poate dovedi de ajutor pentru a afla mai multe lucruri legate de preferințe, inclusiv anumite restricții, alergii sau intoleranțe, cum ar fi cea la gluten. Pe cât posibil, încearcă să oferi variante de mic dejun pentru toată lumea.

Discută varianta unei mese tip bufet sau a unor pachete de mâncare gata pregătite. Schimbă meniul la câteva zile, pentru mai multă varietate, sau oferă angajaților posibilitatea de a-și organiza masa pornind de la câteva produse prestabilite. De exemplu, micul dejun standard poate include pâine și salată verde, iar aceștia vor avea de ales între omletă sau ouă fierte.

3. Organizează corespunzător bucătăria

Asigură-te că respecți toate condițiile de depozitare și de servire a produselor, precum și pe cele legate de igiena alimentară. De asemenea, alcătuiește o strategie pentru a gestiona produsele care se apropie de termenul de expirare sau mâncarea rămasă la finalul zilei.

Acordă atenție modului în care organizezi bucătăria pentru a transmite o anumită atmosferă. De exemplu, poți pune muzică pe fundal și să configurezi mesele pentru a încuraja discuțiile relaxate dintre toți angajații companiei.

4. Stabilește detaliile de implementare

Organizează programul și durata alocată micului dejun în funcție de fluxul de lucru al angajaților. De exemplu, ține cont dacă aceștia au ședințe matinale sau lucrează cu alți colegi de pe diferite fusuri orare. Dacă se lucrează în ture, ia în calcul și varianta unui mic dejun târziu.

În stabilirea bugetului pentru o astfel de activitate, ține cont, printre altele, de numărul salariaților și frecvența meselor oferite (zilnic, de mai multe ori pe săptămână sau doar în anumite perioade).

În plus, ia în considerare organizarea unui mic dejun în aer liber pentru perioadele de vară sau atunci când vremea este frumoasă. Acest lucru oferă o atmosferă relaxată, în care colegii se pot cunoaște mai bine, și un mediu creativ, unde ideile discutate la masă să prindă contur.

Organizarea unui mic dejun și adoptarea unor obiceiuri de alimentație reprezintă un pas important pentru o viață sănătoasă. Atunci când oferi posibilitatea de a lua masa la birou, vei aduce beneficii atât angajaților, cât și companiei. Tu obișnuiești să oferi angajaților mâncare la birou?

#mic dejun, #birou , #Stiri Lifestyle