TOP 5 masini castigatoare la raportul calitate/pret

Luni, 06 Februarie 2012, ora 19:04
8563 citiri
TOP 5 masini castigatoare la raportul calitate/pret

Nu sunt cele mai populare si mai sofisticate masini de pe piata, insa isi merita toti banii.

Iata topul masinilor in functie de pretul de achizitie, costurile pentru intretinere, valoarea de revanzare si placerea de a conduce, potrivit CNN Money.

5. Mitsubishi Outlander

RAV4 de la Toyota si Subaru Forester detin suprematia pe segmentul SUV-urilor de dimensiune mica. Desi Outlander este pe aproape, nu are vizibilitate foarte mare, in ciuda eforturilor celor de la Mitsubishi. In decembrie au fost vandute mai putin de 1000 de unitati, in comparatie cu cele peste 14 mii de unitati RAV4. Clientii interesati de aceasta masina ar trebui sa se miste repede, deoarece modelul, lansat din 2005, va fi curand inlocuit.

4. Kia: Optima, Forte Koup si Sorento

Kia nu va mai ramane pentru multa vreme o marca relativ necunoscuta: vanzarile au crescut cu mai mult de o treime in 2011. Kia tinde spre un design "extrovertit". Alte beneficii vor veni cu siguranta, in ciuda unei opozitii inradacinate. Optima concureaza pe aglomeratul segment de mid-size sedan, unde Camry si Accord detin suprematia, Forte Koup se bate umar la umar cu Honda Civic, iar Sorento surclaseaza Toyota Highlander si Chevy Equinox pe segmentul mid-size SUV.

3. Acura TL

Modelul TL este cotat la un nivel apropiat de Lexus ES350 in analiza Consumer Reports, insa este mult mai putin vizibil. Daca Lexus vinde intr-un an bun 50 de mii de unitati Lexus 350, Acura vinde pana in 30 de mii. "Are tot ce poti cauta la un sedan japonez de lux, mai putin stil", este de parere Michael Jordan de la Edmunds.com.

2. BMW X3

Reproiectat intr-un mod reusit, dupa modelul anului 2011, X3 a avut un consitent avans in vanzari, chiar daca acestea raman reduse fata de mult mai popularele modele din seria 3, care se vand de trei ori mai bine. In TOP-ul SUV-urilor de lux, Consumer Report claseaza BMW X3 in fata unor masini precum Acuras, the Infinity EX si Lexus' RX450h.

1. Mini Cooper

O masina valoroasa, cu consum scazut de energie nu trebuie sa reprezinte neaparat un compromis. In timp ce Mini continua sa lanseze diverse variante: Cabrio, Clubman, Countryman Coupe, originalul Mini Cooper ramane un reper. Fiabilitatea, consumul redus de combustibil si conservarea valorii in timp fac din Mini Cooper un castigator. Asadar, pentru 21,700 de dolari, Mini Cooper iti ofera biletul de intrare in clubul exclusivist al anglofililor carora le place sa faca afaceri bune.

#kia, #bmw, #acura, #mini cooper , #Stil de viata