Spune "La multi ani!" de Sf. Constantin si Elena, cu o moneda pretioasa din argint

Sambata, 18 Mai 2013, ora 00:00
2711 citiri
Spune "La multi ani!" de Sf. Constantin si Elena, cu o moneda pretioasa din argint

Esti pasionat de numismatica, teologie, ori pur si simplu cauti un cadou deosebit? Nu rata o editie numismatica de exceptie a Bancii Nationale a Romaniei, dedicata anului omagial al Sfintilor Imparati Constantin si Elena.

Moneda din argint, pusa in circulatie de BNR luni, 20 mai, intr-un tiraj limitat la numai 500 de exemplare, este dedicata colectionarilor, celor care vor sa investeasca in metale pretioase, dar poate reprezenta si un cadou potrivit celor care isi serbeaza onomastica pe 21 mai, de ziua Sfintilor Imparati Constantin si Elena.

Pe aversul monedei vei gasi imaginea Catedralei Patriarhale din Bucuresti, cu hramul Sfintii Imparati Constantin si Elena, valoarea nominala "10 lei", inscriptia "Romania", stema tarii si anul de emisiune, "2013".

Pe reversul monedei apare reprezentarea unei picturi murale din interiorul Catedralei Patriarhale din Bucuresti, reprezentand pe Sfintii Imparati Constantin si Elena, precum si inscriptiile: "ANUL OMAGIAL AL SFINTILOR IMPARATI", "Constantin si Elena" si "Mediolanum 313", ultima reprezentand numele localitatii si anul in care s-a dat Edictul de toleranta religioasa.

Foto: BNR

Monedele sunt ambalate in capsule transparente, pentru protectie, si sunt insotite de brosuri de prezentare in limbile romana, engleza si franceza, ce includ certificatul de autenticitate, semnat de guvernatorul Bancii Nationale si de casierul central.

Moneda are 31,103 grame (argint 999%), cant zimtat, calitate "proof", costa 360 de lei, fara TVA, are putere circulatorie si poate fi cumparata din sucursalele BNR din Bucuresti, Cluj, Iasi si Timis.

O.D.

#moneda argint bnr, #emisiune numismatica BNR, #moneda argint Constantin Elena , #Shopping