Sarbatoreste Anul Calului cu un ceas dedicat!

Vineri, 03 Ianuarie 2014, ora 00:00
2827 citiri
Sarbatoreste Anul Calului cu un ceas dedicat!

Anul 2014, conform Zodiacului Chinezesc, este Anul Calului incepand cu 1 februarie. Marii maestri bijutieri s-au pregatit deja si au prezentat colectiile lor de bijuterii cu simbolul spiritului independent al Calului.

Business24 iti propune "Metiers d'Art. The Legend of the Chinese Zodiac" de la Vacheron Constantin, o colectie de ceasuri care marcheaza evenimentul prin gravuri si emailari speciale.

Adauga un astfel la colectia ta de ceasuri si nu vei regreta! Daca nu ai o astfel de colectie inca, iata o piesa cu care ai putea pune bazele propriei tale colectii.

Anul Calului, la intersectia dintre cultura orientala si cea occidentala

China este tara in care s-a inventat arta "sculpturii in hartie", cunoscuta sub numele de "Jianzhi". Aceasta tehnica a intrat in Patrimoniul Cultural Unesco si este reprodus pana si in Scherenschnitt, in regiunea Pays d'Enhaut din Elvetia.

Cei de la Vacheron Constantin au dus mai departe provocarea si au transferat aceasta tehnica in zona ceasornicariei, profitand de aptitudinile marilor sai artizani.

Mestesugari in arta gravurii si a emailarii au lucrat in paralel la realizarea acestui model in cinstea anului Calului, rezultatul fiind o serie de ceasuri din aur roz sau platina.

In total sunt doar 12 exemplare in intreaga lume, disponibile doar in buticurile Vacheron Constantin.

O alianta contemporana intre artizani traditionali pentru un cadran inedit

Motivul frunzei, inspirat din iconografia chineza, este gravat direct pe cadranul de aur. Acest motiv ramane semi-gravat si iese in evidenta prin tehnica reliefarii.

Gravarea Calului, cu detaliile sale milimetrice, iti ofera o perspectiva clara asupra viziunii din spatele acestei creatii.

Dupa conturarea Calului, urmeaza tehnica "Grand Feuenamelling", inventata in Geneva, si care a ramas cunoscuta doar pentru cativa artizani. Prin aplicarea emailului pe mai multe straturi unul dupa altul, efectul este acela de amplificare a intensitatii culorii cadranului, indiferent ca este vorba despre cel albastru sau cel in nuante de bronz.

Aceasta este una dintre cele mai importante etape, cand artizanii trebuie sa-si dovedeasca maiestria: pentru a obtine exact o anumita culoare, ceasul trece prin temperaturi de pana la 900 de grade Celsius.

Cand acest proces se finalizeaza, urmeaza stratul final de email si operatiunea se incheie cu inca o trecere prin flacara, care da un efect stralucitor ceasului si defineste motivul floral.

The Legend of the Chinese Zodiac: Ceasul

La capitolul cadran, pe langa elementele decorative, acesta afiseaza patru ferestre: una pentru ore, alta pentru minute, zi si data.

Primele doua se schimba incet, odata cu trecerea timpului, in timp ce ultimele doua se schimba brusc, odata cu schimbarea zilei.

Printre elementele decorative de pe acest ceas vei se numara si gravura de pe mecanismul automat din 22 de carate: forma geometrica inspirata dupa Crucea Malteza.

#ceas zodiac chinezesc, #2014 Anul Calului, #ceas cal Vacheron Constantin , #Shopping