Vezi cine e cel mai bogat arab din lume

Luni, 19 Decembrie 2011, ora 15:43
5143 citiri
Vezi cine e cel mai bogat arab din lume

Suma averilor celor mai bogati 50 de arabi a inregistrat o crestere de 4,76% fata de anul trecut, valoarea colectiva a acestora ajungand la 250 de miliarde de dolari.

Dat fiind actualele circumstante economice, cresterea bogatiei din lumea araba este considerabila, insa, in comparatie cu anii precedenti, este foarte mica, informeaza Cpp-luxury.com.

Astfel, intre 2009 si 2010, averea primilor 50 cei mai bogati arabi a inregistrat o crestere de 18,3%, aproape de patru ori mai mult decat cresterea din acest an.

Primele 3 pozitii ale celor mai bogati arabi raman neschimbate fata de anul trecut, pe primul loc mentinandu-se Printul Alwaleed bin Talal al Arabiei Saudite, cu o avere de 21,3 miliarde de dolari, care a investit anul acesta 300 de milioane de dolari pentru a cumpara un pachet in serviciul de microglogging Twitter.

Acesta este secondat de Mohammed Al Jaber, cu o avere de 12,75 miliarde de dolari, familia Olayan cu o avere de 12,4 miliarde de dolari si Issam Alzahid, pe locul 4, cu o avere de 10,7 miliarde de dolari.

In plus, lista de anul acesta aduce in top si legendara familie iordaniana Shoam, care se afla pe locul 24 cu o avere de 4,2 miliarde de dolari cat si pe Hussein Alfardan din Quatar, cu o avere de 3,42 miliarde de dolari.

In topul celor mai bogati arabi din lume se afla si 2 femei: Lubna Olayan si Nayla Hayek, co-proprietar Swatch, o prezenta noua in top, cu o avere de 3,1 miliarde de dolari.

#Al Waleed, #arabi bogati, #avere arabi, #top arabi bogati, #Mohammed Al Jaber, #twitter , #Omul de afaceri