Cearcane si anticearcane: Ce te sfatuiesc make-up artistii

Sambata, 14 Septembrie 2013, ora 00:00
63893 citiri
Cearcane si anticearcane: Ce te sfatuiesc make-up artistii
Foto: oprah.com

Aparitia cearcanelor este un "pericol iminent" cu care te confrunti si tu si nenumarate alte femei, dar si barbati. Daca pana acum ai neglijat factorii care contribuie la aparitia lor, acum tot ce iti ramane este sa apelezi la micile trucuri feminine: in acest caz, alegerea anticearcanului potrivit.

Insa aceasta sarcina nu este una usoara, cum nici aplicarea produsului in functie de culoare si textura nu este tocmai atat de usoara, cand te afli in fata oglinzii.

Pentru ca imaginea ta este extrem de importanta, mai ales in intalnirile cu partenerii de afaceri, Business24 a cerut parerea catorva specialisti si a conturat cateva sfaturi pentru tine.

"Anticearcanul trebuie ales in primul rand in functie de textura. Fiecare persoana este unica, de aceea nu exista o formula de anticearcan universal valabila", explica Mirela Paduraru, Consilier in estetica si Trainer Cosmetica & Machiaj Profesional.

De aceeasi parere este si make-up artistul Cristina Vasilache: "Atunci cand cautam un anticearcan potrivit trebuie sa tinem cont de doua lucruri: anticearcanele cu o textura mai groasa sunt potrivite pentru acoperirea petelor rosii si cearcanelor pronuntate iar cele cu o textura usoara se folosesc pentru acoperirea micilor imperfectiuni ale tenului si la matifierea zonelor din jurul nasului, al barbiei si al fruntii.

Inainte de aplicarea anticearcanului e recomandat sa folosesti o crema hidratanta, mai ales daca pielea ta este uscata sau se cojeste".

"In caz contrar anticearcanul nu va face decat sa evidentieze petele colorate si pielea uscata. Pentru a acoperi cearcanele profunde aplica anticearcan incepand de sub coltul intern al ochiului pana aproape de osul pometelui si extinde pana in coltul extern al ochiului daca este nevoie.

Nu amesteca prin miscari circulare, ci tapoteaza produsul cu degetul sau cu o pensula speciala pentru a avea o acoperire mai buna, in acelasi timp protejandu-ti pielea de eventuale iritatii", puncteaza aceasta.

Cum alegi anticearcanul potrivit

Potrivit make-up artist-ului Mirela Vescan, produsele tip tester sunt foare utile pentru alegera texturii si culorii unui fard corector.

"De obicei culoarea fardului anticearcan trebuie sa fie foarte apropiata de culoarea fondului de ten, puterea de acoperire face diferenta dintre aceste produse.

In cazul cearcanelor cu volum (pungile de sub ochi) fardul corector trebuie sa fie mai inchis la culoare in raport cu fondul de ten, in acest fel volumul nu mai este atat de vizibil".

O greseala frecventa este alegerea unui anticearcan mai deschis, spune specialistul, situatie in care pungile de sub ochi par si mai mari iar culoarea cearcanelor obisnuite se vireaza spre gri, ceea ce nu este deloc estetic.

Si Mirela Paduraru te sfatuieste sa testezi inainte sa faci o alegere. "Testarea anticearcanului se efectueaza intotdeauna pe zona perioculara perfect demachiata, intrucat fondul de ten, chiar si in strat subtire, influenteaza rezultatul final. Anticearcanul corect ales acopera cearcanele si nu se strange imediat in ridurile de expresie", explica aceasta.

Daca nu te-ai decis ce formula ti se potriveste: lichida sau cremoasa, le poti combina fara grija pe amandoua, spune Mirela Paduraru.

"Poate intr-o zi doresti un machiaj extrem de natural si vei folosi anticearcanul lichid, poate la o ocazie iti va trebui formula mai cremoasa sau cu o putere mai mare de acoperire", completeaza aceasta.

Pe pleoape se poate aplica si fond de ten, susitne Mirela Vescan. "Daca acesta este revigorant, insa se va mixa cu fardul corector".

Daca fondul de ten este matifiant, aceasta te sfatuieste sa eviti aplicarea lui in zona din jurul ochilor.

Anticearcanul: inainte sau dupa fondul de ten?

Parerile despre momentul in care trebuie aplicat anticearcanul sunt impartite, recunoaste Cristina Vasilache.

"Exista pareri care sustin ca acesta trebuie aplicat inainte de fond de ten, insa exista riscul sa amesteci produsele si rezultatul sa nu fie cel scontat. Sau poti sa il folosesti peste fondul de ten, insa poate ramane vizibil daca nu este aplicat astfel incat trecerea catre fond de ten sa nu fie vizibila", explica aceasta

Oricare varianta vei alege, doar punand in practica vei avea rezultate din ce in ce mai bune, concluzioneaza specialistul.

"In legatura cu polemica aplicarii anticearcanului 'doar inainte' sau 'doar dupa' fondul de ten, din experienta personala, pot spune ca nu exista o regula stricta. Il poti aplica atat inainte, cat si dupa fondul de ten, daca este necesar", declara Mirela Paduraru, Consilier in estetica si Trainer Cosmetica & Machiaj Profesional.

Care sunt cele mai bune produse anticearcan?

Fardurile corectoare anticearcan pot fi fluide, ambalate in recipiente cu aplicator sau pensula si pot fi solide, cu aspectul si ambalajul unui ruj de buze clasic, explica Mirela Vescan.

"Marcile de anticearcan pe care le utilizez frecvent la machiaj sunt Estee Lauder, Yves Saint Laurent, Make-up Factory, Eva Garden, Malu Wilz iar pentru persoanele tinere, fara riduri si cearcane pronuntate, Revlon", spune Mirela Paduraru, in timp ce Cristina Vasilache vine si cu alte propuneri.

"Unul din cele mai bune anticearcane cu textura mai groasa este Studio Finish Concealer de la MAC, iar dintre cele cu textura usoara recomand Smooth Indulgence Concealer de la Dermablend. Pentru o folosire zilnica simpla, in care sa nu fie nevoie sa mai aplicam crema hidratanta inainte, recomand anticearcanul Fake Up de la Benefit, care are o consistenta foarte cremoasa, fara sa se adune in ridurile de sub ochi", spune Vasilache.

Mirela Paduraru: Cum acoperi cearcanele cand te machiezi singura

De regula, atunci cand te machiezi singura, poti urma pasii de mai jos:

1) Aplica o crema contur de ochi hidratanta, pe baza de cafeina, extract de ceai verde si acid hialuronic

2) Aplica anticearcanul. Pentru cearcanele violet - albastrui amesteca omogen un corector galben cu un pic de corector portocaliu si aplica-l cu o pensula profesionala de buna calitate. Pentru cearcane maro pamantii foloseste corector de culoare roz sau piersica.

3) Estompeaza anticearcanul si sub orbite, pentru a evita asa numitii "ochelari panda".

4) Aplica fondul de ten in nuanta pielii. Daca ai aplicat prea mult, elimina excesul cu un buretel de machiaj tip "ou" foarte putin umezit, prin tapotari usoare.

5) Rezultatul trebuie sa fie foarte natural, sa arate ca si cum ar fi pielea ta perfecta, nicidecum un aspect "incarcat" sau artificial.

Mirela Vescan: Ce sunt cearcanele?

Ce sunt cearcanele? Zona din jurul ochilor, uneori e mai inchisa la culoare datorita lipsei de grasime subcutanata (sub piele) si aproape intotdeauna cu o diferenta de nivel acolo unde se afla delimitarea anatomica a orbitei ochiului.

Aceasta zona este sensibila, are tendinta de deshidratare si are nevoie de o protectie suplimentara de aceea se foloseste fardul corector anticearcan, care este emolient, hidratant si are o putere crescuta de acoperire.

Ce este bine de stiut: orice persoana, indiferent de varsta sau sex, poate avea cearcane, in functie de bagajul genetic (in primul rand) deci nu sunt un semn al inaintarii in varsta. Sunt insa mai multi factori ce pot accentua cearcanele:

Lipsa somnului, oboseala;

Iluminarea defectuoasa la citit sau alte activitati;

Lipsa ochelarilor de vedere sau de soare, acestia trebuie selectati atent si este necesar si sfatul unui specialist;

O ingrijire necorespunzatoare a zonei din jurul ochilor;

#cum alegi anticearcan, #cel mai bun anticearcan, #cum aplici anticearcan, #cum scapi de cearcane , #Frumusete