Cum aleg ochelarii de soare pentru copii

Miercuri, 13 Iulie 2016, ora 17:30
1507 citiri
Cum aleg ochelarii de soare pentru copii

Anotimpul cald reprezinta o provocare pentru parinti. Copiii au nevoie de o atentie speciala pentru a fi protejati de razele puternice, astfel incat sanatatea lor sa nu fie afectata. Printre masurile de protectie sunt ochelarii de soare pentru copii, care trebuie alesi cu prudenta.

Vara este o bucurie pentru cei mici, insa razele puternice ale soarelui reprezinta si un risc. Expunerea indelungata poate cauza probleme destul de grave celui mic, astfel ca este necesara mai multa atentie. In special la ochi, deoarece structurile oculare ale copiilor sunt incomplet dezvoltate.

Ochii copiilor lasa sa treaca lumina mai usor decat ochii adultilor. Pana la varsta de un an, retina primeste 90% din razele UVA si mai mult de 50% din razele UVB. Pana la 12 ani, nivelurile captate sunt de 60% din UVA si 25% din UVB. Abia dupa 25 de ani, cantitatile de raze captate scad, caci sunt oprite de catre cristalin.

De aceea este recomandat ca prichindeii sa poarte ochelari de soare pentru copii, insa acestia trebuie alesi cu atentie.

Cum cumpar o pereche de ochelari pentru cel mic

De cele mai multe ori, parintii pica in plasa celor mici si cumpara ochelari de soare pentru copii fara sa tina prea mult cont de protectie.

Intensitatea culorilor, forma de animalute sau imitatiile din desene animate ii entuziasmeaza pe cei mici. Nu toti ochelarii de soare pentru copii ofera insa factor de protectie.

Trebuie sa va asigurati ca ochelarii pentru copii pe care ii cumparati au si lentile care filtreaza lumina. Altfel, pot dauna ochilor.

Lentilele de ochelari de soare pentru copii trebuie sa stopeze trecerea razelor ultraviolete, sa nu deformeze imaginea, sa pastreze o vedere clara si sa nu influenteze culorile obiectelor.

De asemenea, trebuie sa aiba inscriptionate literele CE, ceea ce inseamna ca respecta standardele europene.

Gradul de protectie trebuie sa fie intre 0 si 4. In situatiile obisnuite este recomandata categoria 3. Insa in cazul luminii foarte puternice, factorul de protectie pentru ochelarii de soare de copii trebuie sa fie de 4.

Este recomandat sa evitati ramele metalice, deoarece acestea se pot incinge la soare si pot deveni incomode pentru cel mic.

De aceea, este recomandat sa cumparati ochelari de soare pentru copii doar de la comerciantii cunoscuti in domeniu. Prin natura lor, acestia ofera produse certificate, care nu pun in pericol sanatatea ochilor copiilor dumneavoastra.

#ochelari soare copii, #aleg ochelari soare copil , #Fashion