Hrană uscată și hrană umedă pentru pisici. Avantajele hrănirii mixte

Vineri, 11 Februarie 2022, ora 18:54
563 citiri
Hrană uscată și hrană umedă pentru pisici. Avantajele hrănirii mixte
hrana pisica FOTO: purina.ro

Un animal de companie reprezintă o bucurie în viața fiecărui om, dar și o responsabilitate pentru că, așa cum se spune în Micul Prinț, devii responsabil pentru totdeauna pentru ce ai îmblânzit. Ca mica felină blănoasă care-ți este tovarăș de apartament să fie sănătoasă și veselă, trebuie să îi asiguri acesteia cea mai potrivită alimentație.

Hrana pentru pisici este disponibilă atât în variantă uscată, cât și în variantă umedă. Cel mai probabil te-ai întrebat care dintre acestea este mai bună pentru pisica ta. Răspunsul este următorul: felinele au nevoie de ambele tipuri de hrană pentru a beneficia de o nutriție completă.

Hrănirea mixtă asigură toți nutrienții necesari pisicii

Pisicile au niște nevoi nutriționale specifice, foarte apropiate de cele asigurate de regimul felinelor sălbatice. Deși atât hrana uscată, cât și cea mixtă sunt bogate în substanțe sănătoase, o alimentație bazată doar pe una dintre acestea nu este suficientă pentru pisică.

De aceea, pentru o dietă echilibrată, medicii veterinari recomandă includerea ambelor tipuri de hrană. Astfel, îi vei asigura micuței tale prietene aportul necesar de nutrienți și vitamine pentru ca aceasta să fie vioaie și fericită. Poți alege hrană uscată pentru pisici de la Purina, care oferă un mix excelent de substanțe pentru hrănirea optimă a pisicii, în funcție de vârstă și greutate. Pe aceasta va trebui să o completezi cu mâncare umedă ce conține ingrediente la fel de bogate.

Ingrediente și textură similare cu hrana din sălbăticie

Deși sunt animale domestice, pisicile au păstrat multe dintre obiceiurile pe care le aveau în sălbăticie, inclusiv când vine vorba de hrană. Ambele tipuri de mâncare păstrează anumite proprietăți sau ingrediente similare prăzii pe care felinele obișnuiau să o vâneze, așadar avem un alt motiv pentru a adopta hrănirea mixtă pentru pisici.

Pe lângă șoareci și alte animale mici, pisicile obișnuiau să vâneze și gândaci, obicei pe care unele dintre ele încă îl mai păstrează. Hrana uscată păstrează această textură crocantă, extrem de iubită de pisici, care le va satisface toate mofturile. Însă, felinele sunt animale carnivore, așadar carnea nu trebuie să lipsească din dieta lor. Aici intervine hrana umedă, care asigură acest ingredient esențial.

Hidratarea este esențială

Chiar dacă îi pui la dispoziție pisicuței apă de-a lungul întregii zile, există în continuare riscul ca aceasta să se deshidrateze dacă nu este hrănită în mod corespunzător. O alimentație bazată numai pe hrană uscată nu îi oferă felinei aportul de apă de care are nevoie, de aceea este esențial ca dieta sa să includă și hrană umedă.

Sfaturi pentru hrănirea mixtă a pisicii

Un mod eficient de a beneficia de toate avantajele hrănirii mixte este stabilirea unui program de hrană pentru pisici. Acestea pot avea la dispoziție hrană uscată pe tot parcursul zilei, care va trebui porționată cu atenție în funcție de rasă, greutate sau vârstă. Cere sfatul medicului veterinar referitor la cantitatea zilnică necesară de hrană uscată pentru pisica ta.

Când vine vorba de hrana umedă, cel mai bine este să adopți un program. Având în vedere că pisicile au nivelul cel mai ridicat de energie dimineața devreme și odată cu venirea serii, poți alege aceste două intervale pentru a hrăni micuța felină cu mâncare umedă. Însă, poți adapta ritualul de hrănire în funcție de felul în care va reacționa aceasta.

Hrănirea mixtă este necesară pentru a-i oferi prietenei tale blănoase toți nutrienții necesari pentru o dezvoltare sănătoasă. Alege sortimente de hrană uscată și umedă cu ingrediente de înaltă calitate, pentru a satisface gusturile rafinate ale pisicuței tale.

#hrana pisica, #pisica, #ingrijire pisca , #Animalele de companie