Recursul lui Becali privind suplimentarea pedepsei cu 6 luni, amanat pentru 3 septembrie

Vineri, 16 August 2013, ora 15:56
1534 citiri
Recursul lui Becali privind suplimentarea pedepsei cu 6 luni, amanat pentru 3 septembrie

Curtea de Apel Bucuresti a amanat vineri pentru 3 septembrie judecarea recursului lui George Becali la decizia prin care Tribunalul Bucuresti a decis, pe 27 iunie, contopirea celor trei pedepse de cate trei ani de inchisoare primite de omul de afaceri si suplimentarea cu 6 luni a pedepsei rezultante. Amanarea a fost ceruta de George Becali din motive legate de pregatirea apararii.

Aparatorul lui Becali, Florin Surghie, a spus ca a cerut Curtii sa amane judecarea cauzei pentru ca a fost angajat pe data de 13 august.

"Motivul pentru care am solicitat amanarea cauzei a fost acela de a lua cunostinta de actele si lucrarile dosarului acesta. Nu am cum sa va spun ce urmeaza sa solicit pentru (...) ca nu stiu actele si lucrarile dosarului", a declarat Surghie.

Intrebat daca va cere sa se anuleze sporul de pedeapsa si Becali sa ramana cu pedeapsa de trei ani avocatul a replicat: "Poate si mai mult de atat, o sa vedem. (...) Daca am rejudeca cele doua cauze nu as fi avut niciun motiv de amanare. Noi nu rejudecam cele doua cauze, aceasta este una noua, din punctul meu de vedere, nu l-am mai aparat pe dl Becali pana acum. (...) Deocamdata nu ma gandesc la nimic pana nu vad actele dosarului", a adaugat Surghie, admitand ca are in vedere chiar solicitarea unei pedepse finale cu suspendarea executarii.

El a refuzat sa comenteze faptul ca DNA a cerut un spor de pedeapsa.

"Nu comentez. Este dreptul DNA si se circumscrie dispozitiilor legale, e o chestiune care tine de temeinicia hotararii date de tribunal. Din punctul nostru de vedere netemeinica pentru ca s-a aplicat un sport, din punctul de vedere al DNA netemeinica pentru ca nu s-a aplicat un spor indestulator", a mai spus avocatul.

Omul de afaceri ar urma sa execute trei ani si sase luni de inchisoare.

Procurorul DNA a cerut instantei, pe 27 iunie, aplicarea unui spor de pedeapsa de un an de inchisoare, avand in vedere infractiunile pentru care a fost condamnat.

George Becali a fost condamnat la trei ani de inchisoare cu executare in dosarul schimbului de terenuri cu MApN si in dosarul "Valiza" si la trei ani de inchisoare cu suspendare in dosarul sechestrarii de persoane, suspendarea transformandu-se in executare in urma condamnarilor din celelalte doua dosare.

Pe 7 iunie a fost depusa cererea de contopire a pedepselor primite in cele trei dosare in care Becali a fost condamnat.

Pe 4 iunie, George Becali a fost condamnat de Inalta Curte de Casatie si Justitie la trei ani de inchisoare pentru dare de mita si fals in inscrisuri sub semnatura privata in dosarul "Valiza".

De asemenea, el a fost condamnat, pe 20 mai, la trei ani de inchisoare in dosarul schimbului de terenuri cu MApN, pentru savarsirea infractiunii de complicitate la abuz in serviciu.

George Becali a mai primit, in luna februarie, trei ani de inchisoare cu suspendare in dosarul privind sechestrarea de persoane, insa instanta suprema a anulat suspendarea, astfel incat condamnarea s-a transformat in trei ani de inchisoare cu executare.

#amanare recurs Becali, #pedeapsa inchisoare Gigi becali, #suplimentare pedeapsa Becali , #Afaceri