Sfarsitul unei misiuni istorice a NASA: Primele clipe pe Pamant, dupa 340 de zile in spatiu (Video)

Miercuri, 02 Martie 2016, ora 09:43
1109 citiri
Sfarsitul unei misiuni istorice a NASA: Primele clipe pe Pamant, dupa 340 de zile in spatiu (Video)
Foto: Facebook/International Space Station

Trei astronauti de pe Statia spatiala internationala (ISS), printre care americanul Scott Kelly si rusul Mihail Kornienko care au petrecut aproape un an pe orbita realizand experiente in vederea unor viitoare calatorii spre Marte, au revenit miercuri pe Pamant.

Cei doi, alaturi de rusul Serghei Volkov, au aterizat, conform programului, in campiile din Kazahstan, la 04:27, au anuntat Centrul de control rus si NASA, transmite AFP. "Aterizarea a avut loc", a informat Centrul de control rus la cateva minute dupa ce modulul Soyuz TMA-18M a ajuns la sol, in zona Jezkagan din centrul Kazahstanului.

Frumusetea ireala a Pamantului vazut din spatiu (Foto)

Mihail Kornienko si Scott Kelly au fost la bordul ISS aproape un an. Scott Kelly, care s-a aflat de patru ori pe ISS, a petrecut in total 540 de zile in spatiu. Recordul mondial de timp petrecut in spatiu fara intrerupere ii apartine rusului Valery Polyakov, care a ramas peste 14 luni (437 de zile) la bordul fostei statii spatiale Mir, ...citeste mai departe despre "Sfarsitul unei misiuni istorice a NASA: Primele clipe pe Pamant, dupa 340 de zile in spatiu (Video)" pe Ziare.com

#Scott Kelly intors spatiu, #Scott Kelly intors Pamant, #Scott Kelly Statia Spatiala Internationala , #Stiri Funny