Numarul de animale de pe Terra a scazut dramatic: Cu 58% in 42 de ani

Joi, 27 Octombrie 2016, ora 09:27
1150 citiri
Numarul de animale de pe Terra a scazut dramatic: Cu 58% in 42 de ani
Foto: Arhiva Ziare.com

Numarul de animale de pe Terra a scazut dramatic in ultimele 4 decenii.

Populatiile de mamifere, pesti, pasari, amfibieni si reptile din lume s-au redus drastic, cu 58%, in 42 de ani (intre 1970 si 2012) si acest declin va continua, daca nu se franeaza aceasta tendinta, a avertizat World Wide Fund for Nature (WWF) in raportul sau Planeta Vie 2016, citat de AFP.

"Biodiversitatea isi va continua declinul, iar mediul natural pe care il cunoastem astazi se va prabusi dintr-o data", a avertizat directorul general al WWF International, Marco Lambertini.

"Declinul populatiilor speciilor salbatice este cel mai ingrijorator", a subliniat el. Va inregistra o scadere in medie cu 67% pana in 2020, daca nu se face nimic in acest sens.

"Suntem pe cale sa asistam la un recul al vietii pe planeta, de care noi suntem in parte responsabili (...) este un factor de risc major pentru noi", a subliniat si Pascal Canfin, director general al WWF Franta.

Precedentul raport, aparut in 2014, ...citeste mai departe despre "Numarul de animale de pe Terra a scazut dramatic: Cu 58% in 42 de ani" pe Ziare.com

#scadere numar animale Terra , #Stiri Funny