Cand s-a format nucleul solid al Pamantului - Cu cat se extinde anual si cand ne pierdem campul magnetic

Vineri, 09 Octombrie 2015, ora 21:59
827 citiri
Cand s-a format nucleul solid al Pamantului - Cu cat se extinde anual si cand ne pierdem campul magnetic
Foto: Pexels/pixabay.com

O echipa de oameni de stiinta de la Universitatea Liverpool a socotit ca miezul solid al Terrei, de marimea lui Pluto, s-a format in urma cu un miliard de ani.

Pana acum, momentul formarii sale era delimitat mai putin clar in timp, oamenii de stiinta estimand ca acesta a avut loc in urma cu 2 milioane pana la 0,5 miliarde de ani, informeaza Daily Mail.

Potrivit cercetatorilor, nucleul Pamantului s-a creat cand a inghetat fierul topit. Interesul manifestat pentru acest subiect, formarea miezului Terrei, este explicabil deoarece acest proces este responsabil de campul magnetic al planetei, cel care ne protejeaza de vantul solar si de radiatiile nocive.

Oamenii de stiinta de la Universitatea Liverpool au analizat datele cu privire la campul magnetic al Terrei, ajungand la concluzia ca acesta a devenit mai puternic in perioada din urma cu un miliard si 1,5 ...citeste mai departe despre "Cand s-a format nucleul solid al Pamantului - Cu cat se extinde anual si cand ne pierdem campul magnetic" pe Ziare.com

#miz solid Pamant formare, #nucleu solid Terra moment formare, #camp magnetic Pamant, #Pamant nucleu varsta , #Stiri Funny