Aplicatie gratuita pentru mobil, care combate depresia - Inventatorii, liceeni din Bucuresti

Vineri, 22 Mai 2015, ora 20:46
957 citiri
Aplicatie gratuita pentru mobil, care combate depresia - Inventatorii, liceeni din Bucuresti
Foto: Colegiul National de Informatica "Tudor Vianu"

O echipa de liceeni de la Colegiul National de Informatica "Tudor Vianu" din Capitala a inventat o aplicatie pentru smartphone utila celor care sufera de depresie si anxietate. Inventia lor a castigat premiul intai la competitia Social Innovation Relay (SIR).

Inventatorii sunt elevii Alexandru Amarandei-Stanescu, Valentin Bucur, Alexandru Sasu si Matei Dimitrie Tita, condusi de profesoara Cristiana Popescu, relateaza Mediafax. Concret, aplicatia incearca sa schimbe starea si comportamentul cu ajutorul unor citate, provocari si imagini motivationale furnizate de "BestBuddy" si adaptate la profilul fiecarui utilizator.

Aplicatia va fi realizata cu sprijinul unor psihologi si va putea fi instalata gratuit de orice posesor de smartphone, mai mentioneaza sursa.

Un elev roman de 17 ani a inventat o mana robotica - Bugetul a fost de doar 200 de lei

"Am observat ca tot mai multi oameni din jurul nostru sunt tristi sau deprimati si am vrut sa gasim ...citeste mai departe despre "Aplicatie gratuita pentru mobil, care combate depresia - Inventatorii, liceeni din Bucuresti" pe Ziare.com

#inventie liceeni Bucuresti premiata, #aplicatie mobil depresie inventatori Romania, #liceeni inventie aplicatie smartphone depresie , #Stiri Funny