Filme regizate de romani, prezentate timp de trei saptamani la Strasbourg

Joi, 20 Noiembrie 2014, ora 13:30
2138 citiri
Filme regizate de romani, prezentate timp de trei saptamani la Strasbourg
Foto: Institutul Cultural Roman

Mai multe filme romanesti, precum "Chefu'", de Adrian Sitaru, "Funeralii fericite", de Horatiu Malaele, si "Dialoguri terapeutice", de Andrei Georgescu, vor fi prezentate, incepand de joi, timp de trei saptamani, la Strasbourg.

Incepand de joi si pana pe 9 decembrie, la Cinema Odyssee vor fi proiectate opt lungmetraje si trei scurtmetraje romanesti, conform Mediafax.

Evenimentul, aflat la cea de-a treia editie, este organizat de Institutul Cultural Roman (ICR) din Bruxelles si Asociatia Studentilor Romani din Strasbourg (ADERS).

Pe parcursul celor trei saptamani de film romanesc, patru invitati vor intra in dialog cu publicul. Filmul "Nu sunt faimos, dar sunt aroman/ Nu hiu faimos ama hiu Arman" va fi proiectat in premiera in Franta, in prezenta regizorului Toma Enache.

In cele trei saptamani vor fi proiectate scurtmetrajele "Chefu'", de Adrian Sitaru, "Santul", de Adrian Silisteanu, si "Dialoguri terapeutice", de Andrei Georgescu, si lungmetraje precum "Funeralii fericite", de Horatiu Malaele, "Nu sunt faimos, dar sunt aroman" si "La limita de jos a cerului", de Igor Cobileanski, fiind invitat actorul din rolul principal Igor Babiac.

Alti artisti invitati la Strasbourg sunt scenaristul Adrian Lustig ("Funeralii fericite") si regizorul Andrei Georgescu ("Dialoguri terapeutice").

ICR Bruxelles sprijina prezentele romanesti pe marile ecrane din Alsacia, in vederea facilitarii accesului publicului larg la productiile si coproductiile noii generatii de cineasti romani.

#Institutul Cultural Roman, #filme icr bruxelles , #Stiri Filme