Traditie frantuzeasca in "editie limitata". Vezi care sunt cele mai renumite vinuri din lume

Sambata, 26 Noiembrie 2011, ora 00:00
10364 citiri
Traditie frantuzeasca in "editie limitata". Vezi care sunt cele mai renumite vinuri din lume
Top vinuri

Cele mai bune vinuri din lume sunt cele frantuzesti, iar cele mai bune vinuri frantuzesti sunt cele scumpe. Daca esti dispus sa-ti deschizi larg portofelul pentru a savura cel putin o data in viata din aceste licori minunate, iata ce nume ar trebui sa contina lista ta de cumparataturi.

Pretul unui vin este stabilit de nenumarati factori, cel mai important dintre acestia fiind "raritatea". Astfel, expresia "editie limitata" atasata unei sticle de vin poate duce pretul acesteia pana la nori.

Printre alti factori se numara preturile vinurilor asemanatoare si traditia producatorului respectiv. In plus, varsta bauturii contribuie in mod considerabil la stabilirea pretului.

Daca v-ati decis sa va rasfatati simturile cu unul dintre cele mai scumpe vinuri frantuzesti, iata de unde puteti alege, conform Snooth.com.

Petrus

Acest vin este unul dintre cele mai faimoase Bordeaux din lume, intrand nu de foarte mult timp pe lista premium a celor mai scumpe vinuri.

In urma cu "doar" 50 de ani - perioada considerata insignifianta in lumea vinurilor -nimeni nu dadea doi lei pe acest Petrus. Insa lumea a inceput sa vorbeasca despre acest exceptional vin Merlot din regiunea Pomerol din Bordeaux, iar preturile au crescut. Cat de sus? Editia vintage din 2006 se vinde pentru cel putin 1.500 de dolari sticla.

Le Pin

Le Pin este produs intr-o podgorie care ofera cantitati foarte reduse de struguri. In timp ce, anual, se produc 4.000 de sticle de Perus, Le Pin este limitat la 500 de recipiente. Aceasta sticla de Merlot pur, produsa tot in Pomerol, costa peste 2.000 de dolari.

DRC

Domaine de la Romanee Conti este cel mai scump producator din cea mai scumpa regiune viticola din Franta. Am putea spune, la fel de bine, din toata lumea.

Vinurile din Burgundia sunt rare si bune. Iar cele mai bune dintre acestea sunt exceptionale.

Cel mai scump vin DRC este cel produs in podgoria Romanee-Conti, anual ajungand pe piata 500 de sticle. Pretul unui vin din 2006 este de aproximativ 5.000 de dolari. Daca sunteti norocos.

Burgund alb

Acest vin este cel mai apreciat si cel mai scump vin de pe planeta. Si in acest caz, tot vinul produs de DRC este in topul preturilor, acesta ajungand pana la 2.500 de dolari sticla. Insa daca va doriti o sticla cu totul exclusivista, incercati sa gasiti Batard-Montrachet produs de DRC. Daca veti reusi, inseamna ca sunteti cel mai bun detectiv din lume.

#vinuri scumpe, #vinuri lux, #top vinuri, #vinuri frantuzesti , #Vinuri scumpe