Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

haute-cuisine

Le Bistrot Français isi intampina oaspetii intr-o noua cladire, cu o colectie de arta evaluata la peste 150.000 euro

Le Bistrot Français isi intampina oaspetii intr-o noua cladire, cu o colectie de arta evaluata la peste 150.000 euro


Restaurantul Le Bistrot Français s-a mutat in strada Nicolae Golescu nr. 18, fosta resedinta a arhitectului francez Albert Galleron, din perioada in care acesta a construit Ateneul Roman si Banca Nationala a Romaniei, anunta grupul de companii din industria gastronomiei Le Manoir.

Bistroul beneficiaza acum de o sala de oaspeti si 3 saloane private, cu o capacitate totala de 64 de locuri la masa, si este rezultatul unei investitii de 600.000 de euro in amenajarea bucatariei, a pivnitei de vinuri si a spatiului dedicat oaspetilor.

Meniul de mancare al restaurantului este unul frantuzesc, specific zonei de fine dining. El a fost creat si implementat de catre echipa de bucatari romani condusa de Sorin Miftode, impreuna cu Sebastian Grave, chef francez cu experienta in restaurante premiate de catre Ghidul Michelin.

Meniul creat de chef Sebastian este alcatuit din cateva produse de exceptie, precum platoul de stridii proaspete Perle Blanche No. 3, si din preparate gastronomice cu influente basce, precum L'Oeuf Parfait - ce imbina oul, trufele negre de Transilvania, branza Comte si foie gras-ul-, lupul de mare fript in stil basc si altele.

Mai mult, in completarea meniului culinar frantuzesc vine lista de vinuri a restaurantului, ce include peste 600 de etichete, dintre care se remarca atat nume recunoscute la nivel international, precum Chateau Margaux, Masseto, Chateau D'Yquem, cat si o selectie generoasa de sortimente romanesti.

Toate acestea sunt pastrate in conditii optime, intr-o pivnita special amenajata, prevazuta cu sistem special de control al temperaturii si hidrometrie.

Anul 2017 vine si cu alte schimbari, menite sa puna in evidenta mostenirea culturala Le Bistrot Français - incepand cu luna ianuarie, restaurantul gazduieste o expozitie proprie de arta, ce insumeaza 20 de opere ale celebrilor maestri ai picturii romanesti si care este evaluata la peste 150.000 de euro.

Printre acestea, se numara cateva piese reprezentative pentru cultura noastra: "Tataroaice", realizat de catre Nicolae Tonitza, cu o valoare estimata de 18.000-25.000 de euro, "Dupa Bal", de Eustatiu Stoenescu si "Rochia Verde", de Ion Theodorescu-Sion, evaluate pana la 8.000 de Euro, respectiv 7.000 de Euro.

"Baticul rosu", RUDOLF SCHWEITZERCUMPANA

"Pentru noi, cei care l-am creat, Le Bistrot Français este un amestec de experiente frantuzesti si romanesti, care se intrepatrund spre deliciul oaspetilor nostri, demonstrand afinitatea pe care cele doua culturi le-au avut intotdeauna una pentru cealalta.

Beneficiem de o cladire cu o istorie fermecatoare, ce a gazduit la Bucuresti unul dintre reprezentantii francezi ai arhitecturii neoclasice si a fost martora construirii unora dintre locurile emblematice ale Capitalei, de un meniu hautecuisine, cu influence basce si o colectie remarcabila de arta, deschisa acum publicului larg.

Astfel, reusim sa cucerim atat oaspetii romani, care admira si se mandresc cu valorile pe care le promovam, cat si segmentele de straini si expati, ce au ocazia sa intre in contact cu elemente reprezentative ale culturii romanesti, in timp ce se bucura de preparate frantuzesti si vinuri fine", afirma Cristian Preotu, proprietarul grupului Le Manoir.

"Dupa bal", EUSTATIU STOENESCU

Despre Le Bistrot Français

Inca de la lansarea sa, in 2013, Le Bistrot Français a primit numeroase distinctii, menite sa ii confirme calitatea meniului si a serviciului. Incepand cu 2014, a fost premiat de catre Wine Spectator, pentru lista impresionanta de vinuri, iar in anul 2015, restaurantul a fost figurat in ghidul Michelin, la sectiunea recomandari.

In prezent, bistroul este unul dintre cele 9 stabilimente din Europa de Sud-Est care detin distinctia Wine Spectator Best Award of Excellence, acordata unui numar de 1.179 restaurante din intreaga lume.

Succesul Le Bistrot Français este confirmat si de numarul mare de personalitati si artisti internationali care, in cadrul vizitelor lor in Romania, aleg sa ia masa aici, dupa spectacolele sustinute.

"Oaspetii nostri se simt atat de bine la noi, incat multe dintre cinele lor se incheie cu

reprezentatii spontane. De-a lungul timpului, am avut o serie de muzicieni care au venit la masa, intr-unul dintre saloanele private, si au ajuns sa cante pentru publicul nostru. Cea mai recenta intamplare a fost la finalul anului trecut, cu artistul italian Zucchero, care ne-a delectat cu muzica sa", povesteste Cristian Preotu.

Rochia verde, ION THEODORESCU-SION

Rezultate financiare

Cifra de afaceri Le Bistrot Français aferenta anului 2016 a fost de 850.000 de euro. Aceasta este anticipat sa creasca cu 25% in 2017, cand reprezentantii restaurantului preconizeaza ca vor avea un numar mediu de 50 de oaspeti pe zi si o nota de plata medie de 250 de lei.

Despre Le Manoir

Grupul Le Manoir a fost fondat in 2004 de catre Cristian si Maria Preotu si include urmatoarele: 4 magazine Comtesse du Barry, o ciocolaterie frantuzeasca -Michel Cluizel-, restaurantele SushiRoom si Le Bistrot Français, divizia de cadouri si produse dedicate segmentului corporate, divizia de import si distributie ale produselor gastronomice si bauturilor.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 8857 ori