Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Comisia Europeana a infiintat un observator al pietei vinului

Comisia Europeana a infiintat un observator al pietei vinului


Lansat luni in mod oficial cu o prima reuniune, noul observator al pietei vinului va permite acestui sector cheie al agriculturii europene sa beneficieze de analize pe termen scurt si de o mai mare transparenta cu privire la preturi, productie si schimburi comerciale, informeaza un comunicat de presa al executivului comunitar.

Uniunea Europeana este cel mai mare producator mondial de vin, fiind responsabil pentru 65% din productie si 70% din exporturile mondiale. Noul observator va acoperi toate soiurile de vin - rosii, albe si rose - precum si vinurile protejate in cadrul schemelor: produs de origine protejat[ (PDO) si indicatie geografica protejata (PGI).

Un consiliu de administratie compus din experti ai pietei vinului se va reuni in mod regulat, conform unui model similar cu cel pentru celelalte observatorii care exista deja pentru sectoarele laptelui, carnii, cerealelor, zaharului, fructelor si legumelor. Ultimul este cel din sectorul fructelor si legumelor, infiintat pe 18 octombrie 2019.

Comisia Europeana a pus la punct aceste observatorii pentru a ajusta sectorul agricol din Europa sa faca fata mai eficient volatilitatii pietei si sa asigure mai multa transparenta.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Agerpres
Articol citit de 1488 ori
Citeste mai multe despreobservator piata vin UE