Cum a ajuns un copil de noua ani sa i se spuna "magnatul bomboanelor" in Marea Britanie

Joi, 24 Octombrie 2013, ora 16:50
2199 citiri
Cum a ajuns un copil de noua ani sa i se spuna "magnatul bomboanelor" in Marea Britanie

Henry Patterson a inceput numeroase afaceri, a dat peste cap toate predictiile legate de profit si se pregateste deja sa-si deschida primul magazin.

Micul om de afaceri, veteran deja in peisajul economic britanic, a avut prima idee de business pe cand avea doar 7 ani. Atunci, Henry a inceput sa vanda pungi cu ingrasamant pentru suma modica de o lira, singurul furnizor al sau fiind calul familiei, anunta Huffington Post. Apoi, Henry si-a deschis un magazin online pe celebrul site ebay, unde vindea obiecte pe care le achizitionase anterior, tot de pe platforma de cumparaturi. A realizat astfel un profit de 150 de lire, o mica avere pentru un elev de scoala primara.

Ideea afacerii actuale i-a fost inspirata de discutiile cu Rebecca, mama sa, care e proprietara altui magazin de dulciuri. "Mama obisnuia sa-mi povesteasca despre copilaria ei, cand mergea cu bicicleta la magazinul din josul strazii ca sa-si cumpere dulciuri", spune micul intreprinzator.

Henry n-a stat prea mult pe ganduri si si-a deschis un magazin online, "Not before Tea" (Nu inainte de ceai), destinat copiilor. Patterson s-a gandit chiar si la promovarea produselor sale: a scris o serie de povesti cu doua personaje, Bufnita Sherb si Soricelul Pip, menite sa-i atraga pe micii clienti.

Afacerea lui a debutat neasteptat, depasind predictiile de profit, 10 lire pentru prima luna, dupa numai sapte zile. "Vindem online, dar ma gandesc serios sa deschid un magazin. As vrea sa arate ca cel din seria de povesti, iar Harpenden pare o zona minunata", a spus Henry. Micul magnat al dulciurilor este foarte dedicat si isi doreste sa invete cat mai multe despre afaceri. Emisiunile lui preferate sunt "Dragon's Den" / "Arena leilor" si "The Apprentice" / "Ucenicul", pe care le urmareste de cate ori are ocazia. "Sunt profesionisti adevarati si ma inspira", spune Henry.

Care sunt planurile de viitor ale micului industrias? "Ma gandesc sa pastrez magazinul cat de mult se poate. Am multe idei care ar atrage clientii, cu siguranta. Spre exemplu, ne-am putea extinde, am putea sa vindem si prajituri, torturi, sau ciocolata. M-am gandit si la unele concursuri, cum ar fi <>. Castigatorul ar avea sansa sa fie publicat pe site", spune el.

Dupa trei afaceri de succes la doar noua ani, viitorul lui Henry Patterson ca afacerist britanic se anunta stralucitor, mai ales ca a fost nominalizat recent la premiile Great British Entrepreneur Awards.

#antreprenoriat copii, #afaceri copii, #dulciuri Henry Patterson, #magazin online dulciuri, #antreprenoriat online , #Dulciuri