Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Prima Casa primeste inca 500 de milioane de lei

Prima Casa primeste inca 500 de milioane de lei
Ministerul Finantelor Publice a aprobat joi, 15 iunie, alocarea rezervei nerepartizate de 500 milioane de lei pentru programul Prima Casa, la solicitarea Fondului National de Garantare a Creditelor pentru Intreprinderi Mici si Mijlocii.

Plafonul ramas nealocat, in suma de 500 milioane lei, a fost repartizat urmatorilor finantatori:

Piraeus BankOTP BankBCRINGBancpostRaiffeisen BankBRDCEC BankLeumi Bank
S-a luat in considerare gradul de utilizare a plafoanelor alocate finantatorilor pana la data de 7 iunie 2017.

Prin Hotararea de Guvern nr.80/2017 s-a aprobat alocarea unui plafon total al garantiilor pentru creditele destinate achizitiei/constructiei de locuinte in cadrul Programului in suma totala de 2,5 miliarde de lei, se arata intr-un comunicat la Ministerului Finantelor.

Din plafonul total al garantiilor pentru anul 2017 in valoare de 2,5 miliarde de lei, in data 09.03.2017 suma de 2 miliarde lei a fost pusa la dispozitia finantatorilor participanti in program, diferenta de plafon de 500 milioane de lei urmand sa fie alocata ulterior in functie de gradul de utilizare a plafoanelor alocate.

Citeste si:

Guvernul anunta ca mai are bani pentru Prima CasaPrima Casa a atins un nou maxim istoric al cererilor de garantare: Sunt peste 600 pe zi ...citeste mai departe despre "Prima Casa primeste inca 500 de milioane de lei" pe Ziare.com

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 895 ori
Citeste mai multe desprePrima Casa milioane Grindeanu