Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Preturile apartamentelor au crescut in aprilie in toate marile orase

Preturile apartamentelor au crescut in aprilie in toate marile orase

Preturile locuintelor din Romania au continuat sa creasca si in aprilie, dupa un avans de 1,5% consemnat in martie. Potrivit Indicelui Imobiliare.ro, suma medie solicitata la nivel national de catre vanzatorii de apartamente (noi si vechi deopotriva) s-a majorat cu 1,2% in aprilie, de la 1.379 de euro pe metru patrat util, la 1.396 de euro pe metru patrat util.

Pretentiile proprietarilor au fost mai ridicate in toate cele sase mari orase monitorizate constant de Imobiliare.ro, Cluj-Napoca si Bucurestiul nemaisituandu-se, insa, in fruntea clasamentului scumpirilor.

De data aceasta, pozitia fruntasa in top este ocupata de Brasov, pe fondul unui avans considerabil consemnat pe segmentul apartamentelor noi (prin care a fost recuperata scaderea consemnata in februarie).

Bucuresti: cresteri sub 1%

In a doua luna de primavara, apartamentele disponibile spre vanzare in cel mai mare oras al tarii s-au apreciat, per ansamblu, cu 0,8%, ajungand la o medie de 1.430 de euro pe metru patrat util (de la 1.418 euro pe metru patrat la finele lunii anterioare). Majorari de pret au fost consemnate pe ambele segmente de piata analizate: locuintele din blocurile vechi au cunoscut un avans de 0,5% (de la 1.395 de euro pe metru patrat, la 1.402 euro pe metru patrat), in vreme ce unitatile locative nou-construite au inregistrat un avans de 0,9%, de la 1.435 la 1.448 de euro pe metru patrat util.

Brasov: cea mai mare crestere

In orasul de la poalele Tampei, Indicele Imobiliare.ro releva, per ansamblu, o crestere de 2% a preturilor apartamentelor in aprilie, de la 1.277 la 1.302 euro pe metru patrat util. In mod interesant, apartamentele vechi au consemnat un declin de 0,3% luna trecuta, de la 1.257 la 1.253 de euro pe metru patrat util.

Pe de alta parte, insa, locuintele din cadrul noilor ansambluri rezidentiale brasovene s-au scumpit cu 5,5% fata de martie (de la 1.306 la 1.378 de euro pe metru patrat util).

Cluj-Napoca, pe trend ascendent ca Bucurestiul

In orasul de pe Somes, apartamentele au inregistrat, per ansamblu, un avans de 0,8% pe parcursul lui aprilie, de la o medie de 1.887 de euro pe metru patrat util, la 1.903 euro pe metru patrat util.

Ca si in Bucuresti, preturile din capitala Transilvaniei au avut o evolutie crescatoare pe ambele segmente de piata analizate: locuintele din blocurile vechi s-au apreciat cu 0,9% (de la 1.853 la 1.870 de euro pe metru patrat), iar cele din ansamblurile noi, cu 0,7% (de la 1.924 la 1.937 de euro pe metru ...citeste mai departe despre "Preturile apartamentelor au crescut in aprilie in toate marile orase" pe Ziare.com

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 585 ori