Cum să alegi mobila de bucătărie potrivită?

Luni, 10 Aprilie 2023, ora 20:40
147 citiri
Cum să alegi mobila de bucătărie potrivită?
FOTO: unsplash.com

Bucătăria casei tale a ajuns de mare interes pentru tine și familia ta. Este locul de unde iau naștere cele mai bune mâncăruri și locul unde petreci timp alături de familie sau prieteni. Este un loc în care te simți bine și în largul tău. Un rol important în crearea confortului îl are mobila de bucătărie. Este foarte greu să ai o bucătărie de care să te bucuri, dacă spațiul din ea nu este folosit la adevăratul său potențial. Fie că vorbim despre un simplu scaun de bucătărie, un colțar de bucătărie sau o masă, fiecare trebuie să se potrivească.

În acest articol vorbim despre cum să îți alegi mobila de bucătărie potrivită, de ce aspecte să ții cont și ce piese nu ar trebui să îți lipsească.

De ce să ții cont înainte de a-ți alege mobila de bucătărie?

Am vorbit mai sus despre cât de important este spațiul de care dispui. Nu ai cum să iei o decizie cu privire la mobilarea bucătăriei dacă nu faci o scurtă analiză a spațiului. De ce? Pentru că într-o bucătărie organizată corect trebuie să ai spațiu. Gândește-te că ai un fel de mâncare pe care l-ai ținut prea mult la cuptor. Imaineaz-ți cum ar fi ca în drumul tău cu tava încinsă să te lovești de un corp de mobilă sau de un scaun. Ar fi de-a dreptul o bătaie de cap. De aceea ai nevoie să te gândești foarte bine la viitoarea așezare a tuturor pieselor de mobilier înainte să îl comanzi. Deși măsurarea bucătăriei poate părea ceva plictisitor, te va ajuta foarte mult pe viitor.

Un alt lucru de care trebuie să mai ții cont sunt nevoile tale. Trebuie să te gândești dacă petreci atât de mult timp în bucătărie, gătind. Dacă ești mai mult pe drumuri sau dacă stai mai mult pe acasă. În funcție de aceste lucruri te hotărăști de exemplu dacă îți iei un cuptor mai mare sau dacă ai nevoie de multe spații de depozitare.

Ultimul lucru de care ar trebui să ții cont este stilul în care vrei să fie bucătăria. Dacă vrei ca totul să fie mascat în bucătărie, atunci mobila în stil minimalist ți se potrivește. Dacă vrei ca bucătăria ta să fie într-un stil clasic, atunci mobila din lemn îți va fi aliat de nădejde.

Calitatea materialelor este decisivă

Atunci când îți alegi mobila de bucătărie, aceasta trebuie să fie confecționată din materiale rezistente și calitative. De ce? Pentru că în bucătărie sunt prezenți mai mulți factori la care mobila trebuie să reziste. Desigur că, acest lucru depinde și de bugetul de care dispui.

Principalele materiale, care sunt și cele mai întâlnite în piață sunt PAL-ul, MDF-ul și lemnul, fiecare având avantaje și dezavantaje.

Mobila din PAL este printre cele mai popualare variante, datorită prețului scăzut. Deși acest material este mai ieftin, el este și mai puțin rezistent în fața aburilor sau altor factori externi.

Mobila din MDF este o variantă de mijloc care este mai rezistentă și puțin mai scumpă comparativ cu PAL-ul. Diferența de preț nu este totuși foarte mare, rămânând totuși un material bun și la un preț destul de accesibil.

Lemnul este unul dintre cele mai bune și scumpe materiale din care se poate confecționa mobila de bucătărie. Este foarte rezistent în timp și se potrivește excelent bucătăriilor clasice.

Mai multe despre organizarea în funcție de spațiul disponibil în bucătărie

Cum am menționat și mai sus, atunci când îți alegi mobila, nu îți îndrepți atenția doar asupra spațiilor de depozitare. Trebuie să ții cont și unde vei amplasa scaunele de bucătărie, masa sau colțarul, în funcție de spațiul de care dispui.

Dacă locuiești într-un apartament, spațiul este destul de limitat. Astfel, ai nevoie de o bucătărie compactă. Poți opta pentru o masă extensibilă și cu scaune pliabile. Astfel, atunci când nu ai nevoie de ele le poți ține strânse, iar când iei masa le poți scoate.

Dacă locuiești la casă sau într-un apartament foarte spațios, poți apela la o masă mai mare. Dacă familia ta este numeroasă, te poți orienta inclusiv către un colțar de bucătărie. El ocupă destul de mult spațiu, dar poate să găzduiască și un număr mare de persoane.

Piese care nu ar trebui să îți lipsească din bucătărie

Masa și scaunele de bucătărie sunt de la sine înțeles niște obiecte fără de care nu ai putea să servești masa.

Frigiderul, cel care păstrează toate alimentele proaspete pentru mult timp. Dacă alegi ca bucătăria ta să fie decorată într-un stil minimalist, îl poți masca.

Chiuveta și bateria de bucătărie sunt alte două lucruri de care nu poți să te lispești. Și ele trebuie să fie alese în funcție de mobilier.

Cuptorul și plita sunt asul din mâneca oricărei bucătării. Fără ele, nu ai putea să gătești efectiv. Acordă-le acestora spațiul de care au nevoie.

#mobila, #mobila bucatarie, #alegere mobila bucatarie , #Mobila