Cele mai scumpe resedinte din lume

Luni, 24 Octombrie 2011, ora 08:02
4268 citiri
Cele mai scumpe resedinte din lume

Daca pentru unii, pretul unui apartament in Bucuresti pare enorm, bogatasii lumi se rasfata in case fabuloase, de peste 100 de milioane de dolari. Vezi topul celor mai scumpe si mai uimitoare proprietati din lume si descopera cine locuieste in ele si de ce facilitati se bucura.

1."Antilla", Mumbai

Cea mai scumpa casa din lume se afla intr-o tara, etichetata drept "lumea a treia", in Mumbai, India. Cladirea, denumita "Antilla", este proprietatea unuia din cei mai bogati oameni din lume, Mukesh Ambani, seful giganului petro-chimic Reliance Industries, are 27 de etaje, sali de bal, candelabre de cristal si la intretinerea ei lucreaza 600 de servitori. Valoarea ei este estimata la un miliard de dolari.

2.Vila Leopolda, Coasta de Azur

Locul 2 este ocupat de Villa Leopolda, un castel construit in 1902 de regele Leopold al II-lea al Belgiei. Se zvoneste ca vila ar fi proprietatea lui Bill Gates, insa a fost locuita efectiv de bancherul Edmond Safira si sotia sa, Lily, care inca locuieste in castel. Vila dispune de 19 dormitoare, terenuri de sport, alee de bowling si chiar o sala de cinema si este estimata la jumatate de miliard de dolari.

3.The Penthouse, Hyde Park 1, Londra

Acest penthouse elegant nu ar fi valorat poate 200 de milioane de dolari daca nu s-ar fi aflat la celebra adresa Hyde Park nr.1. Dar situandu-se in aceasta zona, a fost construita special pentru cei bogati si celebri, cu ferestre anti-glont, scannere de iris, camere de panica si un tunel secret care conduce spre hotelul Mandarin din apropiere.

4.Fairfield Pond, Hamptons

Considerat cel mai mare complex rezidential din America si estimat la 170 milioane de dolari, Fairfield Pond din Hamptons detine 29 de dormitoare, 5 sali de sport, alee de bowling si un jacuzzi de 150.000 de dolari. Casa apartine miliardarului american, Ira Rennert, cu afaceri in minerit.

5.Hearst Mansion din Beverly Hills

Acest conac, fosta resedinta a magnatului media William Randolph Hearst, l-a avut ca sursa de inspiratie pe personajul principal din "Citizen Kane" si este evaluat la 165 milioane de dolari. Conacul a devenit un simbol al culturii pop dupa ce John F. Kennedy a venit aici in luna de miere si dupa ce a fost folosit ca platou de filmare in cadrul filmului "Nasul".

6.Franchuk Villa din Kensington

Vila victoriana Franchuk din Kensington a fost un colegiu de fete pana in 1997, cand a fost cumparat si modernizat. Dupa actiuni de modernizare de 10 milioane de lire sterline, vila a fost cumparata de catre fundatia filantropica ucrainiana Elena Franchuk si denumita Franchuk Villa.

7."Foisorul", Montana

"Foisorul" este o casa evaluata la 155 de milioane de dolari, ii apartine lui Time si Edra Blixseth, proprietarii statiuni de ski "Yellostone Club", statiune exclusivista, frecventata de miliardari.

8."Conacul", Los Angeles

Conacul din Los Angeels este casa lui Aaron Spelling si are 123 de camere, un patinoar interior, mai multe piscine, terenuri de sport si livada. Construit de la zero in 1991, acesta are o camera utilizata exclusiv pentru impachetarea cadourilor si un etaj intreg folosit ca dulap.

9.Updown Court, Windlesham

Mai mare decat ambele resedinte regale - Hampton Court Palace sau Buckingam Palace, Updown Court este un simbol al importantei casei regale engleze si al arhitecturii grandioase utilizata de acestia, fiind in acelasi timp racordata la toate facilitatile secolului 21.

10.Castelul Bran, Romania

Pe locul 10 al topului celor mai scumpe resedinte din lume, al Overseaspropertymall, se afla Castelul Bran din Romania. Castelul apartine din 2006 lui Dominic de Habsburg si familiei sale si functioneaza ca muzeu. Acesta are 57 de camere, dintre care 17 pline cu antichitati si vestigii istorice, si cu exceptia spiritului vampirului Dracula si al celor 450 milioane de turisti care il viziteaza anual, nu este locuit.

#top case lux, #top resedinte scumpe, #case lux, #resedinte luxoase , #Lux