Locuința modernă: 4 idei de amenajare cu gust și rapid

Miercuri, 07 Septembrie 2022, ora 17:36
650 citiri
Locuința modernă: 4 idei de amenajare cu gust și rapid
FOTO: Shutterstock.com

Fiecare locuinta este construita in stilul care reprezinta personalitatea locatarilor. Celor care prefera simplitatea si un spatiu cat mai liber, fara a fi ocupat de prea multe piese de mobilier, li se potriveste stilul modern.

O locuinta moderna va fi intotdeauna una amenajata cu gust, cu piese de mobilier care sa scoata in evidenta intreaga incapere, indiferent daca este vorba de dormitor sau de bucatarie. Daca ti-ai propus sa iti amenajezi locuinta si te incanta stilul modern, iti prezentam patru idei rapid de implementat, dar cu gust, pentru tine si familia ta:

1. Opteaza pentru nuante deschise

Pentru dormitor sau sufragerie, nuantele deschise sunt caracteristice stilului modern. Albul inca reprezinta o alegere potrivita, dar si rapida, pentru orice incapere. Daca simti ca s-ar potrivi un element care sa aduca, totusi, putina culoare, ai posibilitatea sa decorezi peretii cu tablouri sau ilustratii. Evita-le, insa, pe cele incarcate si alege unele minimaliste. Formele geometrice sau picturile abstracte sunt caracteristice stilului modern si foarte des utilizate in decorarea peretilor.

Nuantele de maro, gri sau crem sunt si ele in preferintele moderne de amenajare, oferind un aspect natural incaperilor. Pot fi alese diverse piese de mobilier sau decoratiuni, de la perne pana la covoare, in aceste culori.

2. Mobilierul modular ofera un aer modernist

O alegere rapida si inspirata in ceea ce priveste mobilierul, o reprezinta cel modular. Piesele de mobilier sunt standardizate si pot fi combinate intr-o varietate de moduri. De asemenea, se pot gasi pentru orice incapere: bucatarie, dormitor, sufragerie si zona de dining.

Chiar si pentru incaperi mai mici reprezinta solutia ideala, fiindca te ajuta sa ii oferi intregului spatiu o alta intrebuintare, simplista si eficienta, fara prea mult efort. Ai loc pentru a depozita organizat obiectele, fie ca este vorba de cele de la bucatarie sau de la dormitor, fara a aglomera spatiul. Cu un design compact, nu va oferi senzatia de spatiu incarcat, ci din contra. Incaperile vor parea aerisite si cu un aer modernist.

3. Alege pardoseala versatila

Pardoseala va influenta intreg ambientul locuintei, iar pentru un stil modern, trebuie sa faci alegerile cu gust, dar si rapid de implementat. O solutie sigura o reprezinta pardoseala PVC. Placuta din punct de vedere vizual, este potrivita pentru orice incapere a casei. Este usor de intretinut si poti alege din mai multe variante si modele, potrivite pentru fiecare gust.

Pardoseala de tip PVC este o optiune inspirata si pentru baie sau bucatarie. Mai mult, se potriveste si in locurile cu trafic intens, pentru ca se curata eficient si rapid.

4. Decoratiuni functionale

Stilul modern se caracterizeaza prin simplitate, dar nu trebuie sa lipseasca decoratiunile. Totusi, ele trebuie sa se axeze si pe functionalitate. Spre exemplu, pentru hol alege un suport de chei sau umbrele intr-o forma simpla, dar care sa accentueze designul. Procedeaza la fel si pentru bucatarie, adica sa alegi acele recipiente care sa fie functionale si ca obiecte de design. Pentru living si dormitor, corpurile de iluminat pot fi integrate cu usurinta in decor, daca stii sa le alegi pe cele potrivite.

Inainte de a adauga orice decoratiune, intreaba-te daca este absoluta nevoie de ea si daca va aduce valoare. Cu cat spatiul este mai aerisit, cu atat va oferi o stare de confort indelungata.

Stilul modern nu este greu de implementat, insa trebuie sa alegi simplitatea in orice incapere. Accentul va cadea pe mobilierul ales in culorile potrivite, decoratiunile versatile, functionale si spatiile aerisite. Fiecare camera poate fi amenajata in acest mod, insa trebuie sa tii cont si de personalitatea ta in decorare.

#amenajare locuinta, #locuinta moderna , #Designer interior