Boiseria - finisajul de lux care creeaza o atmosfera speciala la tine acasa

Sambata, 29 Septembrie 2012, ora 00:00
7370 citiri
Boiseria - finisajul de lux care creeaza o atmosfera speciala la tine acasa

Peretii placati cu lemn revin in topul tendintelor in materie de design interior. Casa ta capata, astfel, o personalitate puternica si rafinata, daca alegi finisajul de lux ce poarta numele de "Boiserie".

Aceste finisaje te duc cu gandul la clasicele camere de bal sau holurile specifice Palatului de la Versailles si se potrivesc perfect pentru cosmetizarea bibliotecii sau a semineului.

Cu astfel de placaje poti masca ecranul plat al unui televizor si, nu in ultimul rand, poti crea o rezonanta acustica inedita in camerele in care ai sisteme audio sofisticate.

Cromatica finisajelor este, de cele mai multe ori, cea naturala, specifica esentelor de nuc sau cires. In cazul in care un interior are nevoie de spatialitate si lumina, specialistii iti recomanda utilizarea lemnului deschis la culoare.

Pentru a obtine un efect pretios, poti apela la intarsiile de radacina de nuc sau lemn de trandafir cu foita de aur sau argint.

Boiseria poate fi utilizata in living-uri, holuri, bucatarii, bai sau dormitoare, fara niciun fel de restrictii. Peretii pot fi imbracati in intregime sau partial in lemn. In cazul in care boiseria este totala, spatiul trebuie sa fie vast, in caz contrar aparand o senzatie apasatoare, sustine Loredana Preda, general manager Galeriile Noblesse.

"Fie ca este vorba de un clasic reinterpretat sau de unul cu accente vintage, acestui stil i se potriveste perfect boiseria care poate fi realizata exclusiv din lemn sau poate avea inserturi de tesaturi bogate.

Portofoliul Studio Insign numara o serie de amenajari in acest stil si trebuie mentionat faptul ca astfel de proiecte necesita atat atentie sporita, cat si multa imaginatie. Realizarea capitelurilor, a coloanelor sau a altor ornamente sculptate manual presupune multa maiestrie si experienta, fiind o adevarata arta", a declarat aceasta pentru Business24.

#finisaj lemn boiserie, #Boiseria finisaj lux, #design interior lux, #Galeriile Noblesse boiserie , #Designer interior