Proiecte de arhitectura si design modern pentru casele din lemn expuse de profesionistii Litarh

Luni, 18 Aprilie 2016, ora 16:01
7806 citiri
Proiecte de arhitectura si design modern pentru casele din lemn expuse de profesionistii Litarh

Imaginatia, creatia si detaliile asupra desenelor si schitelor pentru constructiile din lemn in cele mai ecologice tari din lume precum Italia, Franta, Norvegia sau Romania se bazeaza exclusiv pe crearea caselor din lemn, pentru o eficienta si duritate neestimata.

Acestea nu pot decat sa fie avantaje pentru care lemnul devine cunoscut ca fiind cel mai minunat material pentru realizarea de constructii si edificii uimitoare, proiecte de locuinte si structuri solide, asa cum exemplifica si Litarh - cel mai important proiectant de case din lemn.

"Casele din lemn au devenit cele mai bune prietene ale unui om, deoarece structura rezistenta pe care o confera acest material preluat din paduri si zone naturale asigura caracteristica elastica a unei constructii.

Mai mult decat atat, orice casa din lemn construita si proiectata de specialistii nostri mizeaza pe evitarea altor eforturi fizice si financiare in conlucrarea spatiala a ansamblului de locuit.

Cu alte cuvinte, planurile pe care un client le are sunt transpuse in programe specializate pe calculator in asa maniera incat sa ne concentram pe oferirea realitatii dorite la cel mai mic cost posibil", dezvaluie inginerul proiectant al companiei Litarh, Nicolaie Liteanu - Voinescu.

Lemnul - de la origini si pana la realitatea prezenta

Din cele mai vechi timpuri, lemnul a fost un material ce era utilizat pentru constructii. Impreuna cu paiele, cu frunzele uscate si cu crengile din lemn, strabunii obisnuiau sa ridice locuinte cu una sau doua camere, in care sa isi stabileasca si intemeieze o familie.

Cu timpul, dezvoltarea a reusit sa faca posibila transformarea lemnului in produse care mai de care mai moderne, de la hartie creponata obtinuta la placi din lemn, scanduri si la structuri din lemn pentru locuintele de vara.

Lemnul este si va fi primul material de constructie utilizat de catre om pe toata perioada evolutiei sale, de la homo africanus la homo sapiens (modern), la fel cum i-au fost si recunoscute proprietatile si caracteristicile de rezistenta si elasticitate.

Cele din urma caracteristici se acorda si constructiilor ce utilizeaza materialul lemn pentru conceperea unor cladiri sigure, asa cum sunt exemplificate si de producatorul sucevean Litarh: case din lemn americane, case din lemn canadiene, constructii si edificii din lemn sau proiecte inalte din lemn.

Realizate conform normelor europene de siguranta, calitate si eficienta energetica, casele din lemn sunt singurele constructii din lume ce pot sa puna in evidenta beneficiile pe care o astfel de locuinta le prezinta pentru proprietari, de la mic la mare.

Litarh le ofera clientilor o gama variata de modele de proiecte pentru constructii din lemn, materiale sigure precum scanduri, tavane, finisaje din lemn, dar si un element mult dorit: sistem ecologic si antipoluare.

Impreuna cu acestea, eforturile membrilor echipei de la Litarh din Suceava se concentreaza asupra asigurarii unei contructii prin confortul termic oferit, impreuna cu protejarea constructiei prin termoizolatie cu ajutorul foliilor de protectie adecvate pentru lemn.

Structura unui perete de exterior pentru constructiile din lemn marca Litarh

"Realizarea corecta a constructiei prin analiza fatadei si a peretilor inseamna sa ne intampinam clientii cu un pachet minim de produse si servicii, la costuri rentabile de pe piata lemnului, dar, la fel de bine clientii nostri isi pot completa componentele constructiei cu alte elemente.

Pentru proiectele de case din lemn realizate pentru clientii nostri, extrem de incantati de locuinta personalizata si ecologica, am utilizat urmatoarea structura a peretilor exteriori: folie bariera pentru vapori, structura lemnului solidificata la dimensiunea de 45*150mm, vata minerala de 150mm, precum si un placaj din OSB de 12mm", accentueaza inginerul Nicolaie Liteanu - Voinescu, administrator al companiei Litarh.

Fiecare constructie sau viitor proiect de locuinta prezinta rezistenta exterioara si interioara, datorita faptului ca lemnul montat este dublat de o termoizolatie din vata minerala. La fel de bine, fiecare perete are in structura sa placaje din lemn si traverse din dulapi la pereti, dar si grinzi de planseu si capriori, tot din lemn.

Alaturi de aceste componente, structura exterioara a unui perete din lemn este captusita. Aici, specialistii Litarh in constructii din lemn utilizeaza placi aglomerate din lemn si gips carton ce asigura constructia, oferind suport adecvat pentru finisarea materialelor moderne utilizate pentru aspectul final al proiectului.

Fiecare constructie din lemn constituie un ansamblu, un sistem eficient de respirare, conductor termic si mediu elastic.

Ce anume caracterizeaza acest sistem? Este important pentru fiecare client ce isi doreste o astfel de constructie sa ia aminte la faptul ca intreaga firma de proiectare si executare constructii din lemn promoveaza un sistem rentabil si eficient, ce permite utilizarea in cea mai minutioasa consistenta a lemnului, oferind spatiului cea mai optima dimensiune.

Comparativ cu alte materiale, caramida sau beton, lemnul prezinta o structura dimensionala mai mica, ceea ce face ca si fiecare camera de locuit sa fie mai mare.

De exemplu, pentru constructia unei camere din caramida, cel putin 10 cm din fiecare perete se va diminua, daca acesta este imbracat in foi de rigips carton si plasa de sustinere, pe cand, in cazul lemnului, dimensiunea se va diminua la jumatate, oferind mai mult spatiu interior camerei.

Ce beneficii prezinta constructiile caselor din lemn Litarh?

Franta si Italia sunt doua tari importante in lume, deoarece prezinta unele dintre cele mai multe proiecte de constructii ale edificiilor, proiecte moderne, in colaborare cu Litarh din Suceava.

Ce au atat de special aceste constructii? Daca este sa se exemplifice, site-ul celor de la Litarh, www.litarh.ro, prezinta constructii exceptionale precum Casa Vicenza, Le Petit Port sau Villenueve, unde fiecare baza de constructie se realizeaza din lemn. De la podele, grinde, pereti si suporturi sau acoperisuri, se definesc in totalitate ca fiind constructii din lemn.

Casele din lemn ofera in prezent cel mai ridicat coeficient de rezistenta la cutremure. Desigur, elasticitatea lemnului nu permite ca intreaga constructie sa fie purtata de vant, deoarece imbinarile structurale reusesc sa acumuleze socurile si vibratiile seismice. Indiferent de directia de propagare, aceste socuri si vibratii sunt in totalitate transmise catre fundatia bine ancorata, pentru a sustine structura si a nu afecta proiectul deja existent.

Altfel spus, specialistii Litarh au afirmat ca: "O astfel de constructie poate sa reziste si la un cutremur de peste 8 grade pe scara Richter, in comparatie cu o constructie din beton sau ciment, atat timp cat este executata exemplar".

Timpul este un alt avantaj pentru care clientii opteaza sa achizitioneze si sa isi proiecteze o casa din lemn. In timp, lemnul utilizat in solidificarea peretilor constructiei se pietrifica, ceea ce inseamna ca fiecare componenta din lemn se consolideaza mai bine, se amesteca mai bine cu elementele de decoratie, fapt ce a fost dovedit de catre cele mai vechi case din lemn din istorie care si dupa 120-230 de ani au rezistat.

Cu alte cuvinte, la acest capitol casele din lemn sunt cu mult apreciate si valorificate, comparativ cu celelalte constructii din materiale sintetice si neelastice.

Case din lemn ecologic la un pret foarte mic

Proiectele de arhitectura realizate cu ajutorul inginerilor profesionisti din cadrul companiei Litarh au la baza nevoile si dorintele clientilor in materie de locuinte, resurse financiare limitate sau alocate, dar si confectionarea unei structuri ergonomice, menita sa ofere inainte de toate oxigenarea peretilor.

Litarh.ro va ofera case din lemn ieftine, ecologice, la un pret foarte mic, cu materiele din lemn, executate cu minim de detaliu si atentie direct in atelierul tehnologic regasit la sediul companiei din Suceava.

Asamblarea componentelor dupa cerintele clientilor sau dupa sarcinile prestabilite de acestia defineste un al mod prin care casele din lemn sunt atat de utile, ecologice, rezistente si sustenabile.

Pentru fiecare comanda sau proiect, casele din lemn beneficiaza de mese profesionale cu comanda pneumatica pentru a se asambla fiecare componenta, in cel mai sigur mod. Si, aparte de gradul mare de prefabricare, se scurteaza durata de finalizare a proiectului, iar, in medie, o constructie are nevoie doar de patru muncitori pentru a pune pe picioare un proiect rafinat.

Lemnul - izolator exceptional si salvator de energie

Anumite materiale de constructie, precum otelul, materialele anorganice, ce sunt definite ca fiind non-combustibile, pot slabi si restrange structura constructiei. Lemnul, in schimb, reactioneaza intr-un mod aproape opus. Atunci cand este incalzit, nu excesiv, se usuca si devine mult mai greu.

O mica comparatie aici pe care specialistii in proiectare case din lemn o pot consolida: sticla conduce caldura de 23 de ori mai repede decat lemnul, marmura de 90 de ori mai repede, iar aluminiul de 7.000 de ori mai repede. Acest lucru inseamna mai putina "scurgere" de energie dintr-o casa. Lemnul este preferat dintre toate acestea.

Daca se doreste caldura sau un aer mai rece, atunci lemnul este o alternativa extraordinara, comparativ cu piesele din caramida, beton sau piatra.

In comparatie cu aceste materiale de constructie, lemnul este, din punct de vedere economic, un izolator termic eficient 101%.

Pe scurt, utilizarea lemnului ajuta la economisirea la facturile de incalzire si, utilizand rame din lemn in cadrul structurilor se creste puterea de confort termic, chiar si atunci cand o locuinta nu detine dispozitive sau echipamente adiacente de degajare a caldurii.

De fapt, lemnul se extinde usor atunci cand umiditatea aerului scade sub 0%, inca, acest lucru nu afecteaza constructia integrala, chiar si in acele areale unde umiditatea tinde sa scada sub 5%.

Locuinte din lemn eco-friendly oferite de Litarh

Verdele este la mare cautare in zilele prezente, incat, acest lucru tinde sa devina o caracteristica importanta pentru casele realizate. Copacii ce sunt taiati pentru a obtine lemn de calitate superioara sunt analizati din punct de vedere al rezistentei, al structurii, ceea ce face ca fiecare proiect de casa sa fie regenerabil si prietenos cu mediul.

Ce nu stiau clientii care opteaza pentru case din lemn este ca structurile din lemn stocheaza dioxidul de carbon, si, tinand cont de transport, lemnul devine neutru la carbon. De fapt, lemnul este singurul material de constructie ce este in totalitate neutru la carbon.

"Le povestim de fiecare data clientilor nostri ca anual 0,8 tone de emisii de carbon sunt salvate pentru fiecare metru cub de lemn, ce este utilizat intr-o constructie.

De exemplu, in cazul in care o casa din lemn are 20 metri cubi, atunci se va face o economie de 16 tone de carbon, ce nu vor polua aerul si mediul locuintei. In acest caz, este bine sa analizam faptul ca cele 16 tone de carbon stocate de lemn sunt echivalentul a 90.000 de kilometri condusi cu ajutorul unui autovehicul (estimare destul de corecta).

De aceea, clientii nostri si proiectele pe care le avem in colaborare ne ajuta sa constientizam impactul pozitiv pe care lemnul il are asupra schimbarilor climatice, in acelasi mod in care reusim sa luptam cu incalzirea globala prin resursele naturale", defineste inginerul expert in proiecte de case din lemn, Vlad Literanu - Voinescu.

Cele mai multe tari occidentale precum Italia, Franta, Belgia, Canada sau Norvegia au legislatia concentrata pe faptul ca cel putin un arbore trebuie sa fie plantat pentru fiecare copac ce este taiat pentru constructie. Acest lucru inseamna ca planeta va fi populata cu noi puieti, ceea ce conduce la mai multa absorbtie a carbonului si mai mult aer respirabil pentru populatie.

In aceeasi maniera, legislatia este standardizata si pentru companiile implicate in realizarea de produse din lemn, care necesita un suport silvic pentru a multiplica existenta padurilor cu noi plantatii de arbori pentru lemn. Deci, ca si societate, se impune impadurirea pentru despadurirea acelor zone afectate.

Copacii plantati si ajunsi in etapa de maturitate absorb mai mult carbon decat copacii tineri, ce se afla in crestere, si, prin urmare, este benefica lupta pentru a preveni schimbarile climatice in acele zone in care arborii se utilizeaza in constructii, concomitent cu plantarea de noi arboni, meniti sa asigure sustenabilitatea locului.

Desigur, in realizarea de proiecte de case, silvicultorii si specialistii in vegetatia padurilor vor miza si pe acele cantitati de lemn care au un grad ridicat de degradare din cauza poluarii, meniti sa afecteze vegetatia locului.

Lemnul este unul dintre parintii materialelor de constructii

Lemnul este bun nu doar din punct de vedere ecologic, dar si din punct de vedere al costurilor, fiind de fiecare data cu un pas inaintea altor materiale de constructii. Inspirata de natura, viata moderna a ajuns sa fie feudala, sa fie bazata pe constructiile si proiectele din lemn.

Astfel, prefabricatele din lemn aduc laolalta o serie de materiale naturale pentru a oferi case frumoase, ce sunt rapid si usor de configurat, aerisite atunci cand este umezeala afara si atunci cand locuitorii isi doresc oxigen, sorbind din carbonul existent.

Echipa Litarh conchide, ca de fiecare data, cu un argument solid pentru care clientii si cei interesati pot dobandi proiecte de constructii case din lemn sau locuinte din lemn pentru oras, dar si pentru mediile rurale, dezvaluind:

"Aspectul traditional a inceptu sa fie in floare in majoritatea tarilor occidentale, de aceea, ne-am mizat activitatea si profesionalismul pentru a oferi pe piata materiale naturale, in loc de cele sintetice, locuinte ce sunt prietenoase cu mediul, extrem de placute din punct de vedere al designului si al esteticului interior.

De altfel, de fiecare data, materielale lemnului sunt regenerabile, ceea ce inseamna ca oricand o constructie poate utiliza materialele pentru alte anexe. Aceste elemente ne diferentiaza de comerciantii ce promoveaza alte tipuri de constructii, insa, nu iau in considerare niciodata ceea ce timpul poate sa ofere mediului.

Suntem bucurosi sa reinventam constructiile de case din lemn si sa le accesorizam cu occidentul de fiecare data, totul pentru ca ai nostri clienti sa fie multumiti de rezultate, materiale, costuri si confortul din locuinta in care isi vor venera viata", conchide Vlad Literanu - Voinescu.

#Litarh case lemn, #Litarh arhitectura lemn, #proiect case lemn, #casa ecologica lemn , #Arhitectura