Terasele in stil mediteranean: folosirea travertinului

Joi, 19 Martie 2015, ora 16:49
4061 citiri
Terasele in stil mediteranean: folosirea travertinului
Terasa de inspiratie mediteraneana, sursa: Houzz.com

Stilul mediteranean invita la relaxare si iti aminteste de zilele insorite din concediu, in care te rasfatai pe plajele din Italia, Spania sau Portugalia. Daca iti vei amenaja terasa intr-un stil mediteranean, in culori blande, care amintesc de rasariturile lenese si de aroma portocalelelor, vei reusi sa aduci vacanta mai aproape de tine.

Pentru un stil mediteranean "ca la carte", trebuie sa combini cu discernamant nuantele care amintesc de robustetea pamantului, culorile calde si puternice care iti lumineaza ambientul si accentele vii oferite cu generozitate de plantele luxuriante. De ce spunem cu "discernamant?" Pentru ca excesul sau alaturarea prea multor culori tari ar putea crea un efect nedorit

Travertinul, piatra perfecta pentru stilul mediteranean

Travertinul, un tip de piatra naturala extrem de rezistenta, corespunde cel mai bine necesitatilor impuse de un stil mediteranean, pentru ca, prin aspectul sau, aminteste de arhitectura caselor rustice de pe coastele Italiei sau din regiunile rurale ale Spaniei.

Travertin Peach French Pattern

Travertinul se gaseste in stare naturala in culori calde, ce amintesc de mierea de albine, de caramelul delicios sau de un cappucino aromat. De asemenea, travertinul are mici imperfectiuni naturale, adica acele goluri de aer care puncteaza din loc in loc suprafata rocii, care asigura aspectul relaxat, atat de familiar stilului mediteranean.

Daca la aceste avantaje, mai adaugi paleta generoasa de culori in care este disponibil travertinul si pretul atractiv, vei intelege cu usurinta de ce aceasta roca naturala continua sa ramana alegerea celor mai multi designeri si arhitecti.

Travertin noce French Pattern

Cum amenajezi o terasa mediteraneana?

In primul rand, e important sa pastrezi nuantele pamantii in look-ul terasei. Acest context coloristic poate fi imbracat cu accente de rosu, verde sau purpuriu: accente date fie de perne colorate sau elemente de mobilier, fie de flori plantate pe terasa. Plantele sunt si ele extrem de importante: poti creste cateva flori in ghivece sau chiar plante aromatice: busuioc, cimbru, rozmarin. Ca sa creezi exact atmosfera dorita, poti alege ghivece din piatra, masive, care sa completeze frumos prezenta travertinului.

Un alt element ce apare in terasa sau in gradina inspirata din stilul mediteranean este fantana: fie ca alegi o fantana zen sau o fantana arteziana, mai mare, prezenta acesteia va asigura o atmosfera speciala.

Mozaicul este si el un element cheie al acestui stil de amenajare: poti alege un mozaic tot de travertin (disponibil in mai multe tipuri de finisaje), poti delimita zone pe peretii despartitori cu borduri sau baghete din piatra inspirate din design-ul mediteranean sau poti face combinatii de materiale: vezi intreaga oferta de mozaic pe www.PiatraOnline.ro si cere recomandari din partea specialistilor in piatra naturala.

#travertin terasa mediteraneana, #piatra tereasa, #amenajare terasa, #piatra online , #Amenajari gradini