Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Polonia, invitata de onoare a Salonului International de Carte Bookfest 2014

Polonia, invitata de onoare a Salonului International de Carte Bookfest 2014


Editia din 2014 a Salonului International de Carte Bookfest se va desfasura in perioada 28 mai - 1 iunie, la Bucuresti, Polonia fiind tara invitata de onoare a targului.

Polonia va fi prezenta la Bookfest 2014 sub sloganul "Quo vadis, Polonia? Spre urmatorul Nobel" si isi propune sa prezinte publicului o galerie de nume importante ale literaturii poloneze contemporane.

Pe langa scriitori si profesionisti ai breslei din Polonia, Bookfest il va avea ca oaspete si pe editorul polonez Piotr Marciszuk, presedintele Federatiei Europene a Editorilor, cea mai importanta organizatie patronala din domeniul editorial din Uniunea Europeana.

Salonul International de Carte Bookfest 2014 este organizat de Asociatia Editorilor din Romania, sub egida Federatiei Editorilor din Romania si cu sprijinul Institutului Polonez din Bucuresti.

Bookfest este cel mai important salon de carte din Romania si singurul eveniment al industriei editoriale care a reusit sa capete o dimensiune internationala marcanta. Anul trecut, invitatul de onoare al Salonului International de Carte a fost Franta, iar publicul a avut ocazia sa se intalneasca cu personalitati importante ale culturii contemporane franceze, ca Bernard Pivot si Michel Houellebecq.

Anul acesta, circa 95.000 de vizitatori au trecut pe la Salonul International de Carte Bookfest (29 mai - 2 iunie), luand parte la peste 300 de evenimente (lansari, dezbateri, colocvii, concerte, evenimente pentru copii, proiectii cinematografice si evenimente interactive). Invitat de onoare a fost literatura germana, prin participarea Austriei, Elvetiei si Germaniei in proiectul Trei tari, aceeasi limba. La aceasta editie au fost prezente nume cu rasunet international, precum Catalin-Dorian Florescu, Katharina Hacker, Michael Stavaric, Joseph Winkler, Jan Koneffke, Christian Haller, Sasa Stanisic, Julya Rabinowich si Jolanda Pinel.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Mediafax
Articol citit de 1728 ori