Expozitie dedicata celebrului Sherlock Holmes la Museum of London

Vineri, 17 Octombrie 2014, ora 08:56
7629 citiri
Expozitie dedicata celebrului Sherlock Holmes la Museum of London

Museum of London gazduieste incepand din 17 octombrie expozitia 'Sherlock Holmes: The Man Who Never Lived And Will Never Die' (Sherlock Holmes: omul care nu a trait niciodata si care nu va muri nicicand), care exploreaza figura acestui enigmatic personaj creat de scriitorul britanic Arthur Conan Doyle, potrivit EFE.

Ca si in cartile lui Conan Doyle, orasul Londra are un rol dominant in expozitie. Londra, 'cu ceata si ambianta sa de mister, este aproape inca un personaj in aventurile detectivului', a declarat Pat Hardy, curator, pentru agentia spaniola de presa, citata de Agerpres.

Expozitia, cea mai mare dedicata lui Sherlock Holmes in ultimii 60 de ani, incepe cu o incursiune prin serialele si filmele care l-au facut celebru in lumea intreaga, cu imagini din Londra victoriana din secolul al XIX-lea.

'La acea vreme, Londra era o urbe puternica, dinamica, imperiala, se construiau mari hoteluri si edificii guvernamentale', a mai spus Pat Hardy.

Filme si fotografii ale vechilor taxiuri trase de cai - precum cele pe care el le ia cand trebuie sa plece in graba de la domiciliul sau, din Baker Street 221B - si vederi ale Tamisei invaluite in smog recompun ambianta din nuvele.

Se evidentiaza, de asemenea, emblematicele ilustratii pe care Sidney Paget le-a facut pentru seria aventurilor lui Holmes in paginile revistei 'The Strand', care au contribuit la formarea imaginii pe care o avem astazi despre detectiv, cu sapca, lupa si pipa sa.

O piesa deosebita este si carnetul in care, cu litere marunte si rotunjite, scriitorul scotian a inceput sa-si creioneze personajul pe vremea cand era medic in Southsea, intre 1885 si 1889, ca si manuscrisul primului sau roman, 'A Study in Scarlet' (Un studiu in rosu).

Este expus, de asemenea, manuscrisul povestirii 'The Murders in the Rue Morgue' (Crimele din Rue Morgue), din 1841, opera americanului Edgar Allan Poe din care s-ar fi inspirat Conan Doyle.

Ultima sectiune a expozitiei este dedicata obiectelor folosite de Sherlock Holmes, printre care halatul de casa pe care l-a purtat britanicul Benedict Cumberbatch in serialul 'Sherlock' al BBC, accesorii pentru fumat, elemente de machiaj.

Expozitia londoneza coincide cu publicarea, la 23 octombrie, a romanului 'Moriarty', al doilea roman cu Sherlock Holmes al lui Anthony Horowitz, dupa 'The House of Silk' (2011).

#Sherlock Holmes Museum of London, #expozitie Sherlock Holmes , #Scriitori

Curs valutar

1 EUR = 4.9771 RON

-0.0001

1 USD = 4.6576 RON

0.0516
  1. Robert Negoiță îl atacă pe Nicușor Dan și spune că vrea referendum pentru regulile de urbanism în Bucureşti. "Vii cu fumigene de acest fel"
  2. Se schimbă programul Prima Casă. Documentele la care se renunță din acest an
  3. TOP 7 cadouri de vară pentru copii
  4. Top 5 atracții turistice din Madeira: experiențe de neuitat pe insula eternei primăveri
  5. Tipuri de garduri din beton: care este opțiunea potrivită pentru curtea ta?
  6. TOP 5 detalii de care să ții cont când vrei un set de canapele living
  7. Cele mai utilizate plante medicinale: Sfaturi din bătrâni și obiceiuri sănătoase
  8. 5 lucruri pe care trebuie să le știi despre epilat