10 carti de citit daca vrei sa lucrezi pe Wall Street

Vineri, 04 Noiembrie 2011, ora 08:24
5101 citiri
10 carti de citit daca vrei sa lucrezi pe Wall Street

Fascinatia Americii pentru sectorul financiar a produs mai multe carti decat ar putea cineva spera sa citeasca vreodata.Totusi exista carti care se fac remarcate si pe care oricine vrea sa ajunga sa munceasca pe Wall Street ar trebui sa le citeasca.

Business Insider a realizat o lista cu cele mai bune carti produse de Wall Street, care ofera o imagine de ansamblu asupra varfului financiar american: povesti care au creat istoria Wall Street, oamenii din spatele afacerilor de succes precum si secretele succesului si comploturile care fac lumea financiara sa se invarta.

1.Pokerul mincinosilor de Michael Lewis.

Cartea care relateaza confruntarea unui comerciant tanar si fara experienta cu realitatea dura a investitiilor bancare a fost scrisa de Michael Lewis pentru a descuraja absolventii de facultate sa devina bancheri, dar efectul ei a fost opus.

2.Vizuina hotilor, de James B.Stewart

Cartea descrie scandalurile comerciale din 1980 si comploturile din acea perioada de pe Wall Street.

3.Talharul comerciant de Nick Lesson

Romanul este scris din inchisoare si relateaza povestea autobiografica a lui Nick Lesson care a cauzat colapsul bancii Barings.

4.Mai multi bani decat Dumnezeu de Sebastian Mallaby.

The Wall Street Journal a desemnat-o drept cea mai intinsa perspectiva asupra domeniului finantelor si povesteste cum antreprenorii finaciari au creat o noua industrie si banci cu miliarde de dolari in conturi.

5.Prea mari pentru a esua de Andrew Ross Sorkin

A fost publicata in 2009 si prezinta eforturile din spatele scenei, facute de Wall Street si Casa Alba pentru a preveni prabusirea economiei globale.

6.Cand geniul da gres de Roger Lowenstein

Cartea dezvaluie povestea ascensiunii meteorice si a caderii spectaculoase a fondului Capital Management, care avea doi laureati Nobel in economie printre consilierii sai de investitii.

7.Barbarii de la poarta de Bryan Burrough si John Helyar

Cei doi jurnalisti de investigatie au prezentat in cartea, desemnata de market Watch drept "cea mai buna carte de business scrisa vreodata", cea mai mare prabusire din 1980, cea a RJR Nabisco, un mare conglomerat american implicat in comertul cu tigari.

8.Casa Morgan de Ron Chernow

Ron Chernow isi conduce cititorii intr-o saga a patru generatii de titani financiari care au pus bazele Wall Street-ului.

9. Psycho de Brett Easton Ellis

Easton Ellis descrie Wall Street-ul anilor '90, cu toate succesele de suprafata, provocarile si provocarile din acei ani.

10.Marea recesiune de Michael Lewis

Lewis, prezent cu doua carti in lista cartilor despre Wall Street, a scris in 2010 despre tendinta intregii economii de a se indrepta pe nesimitite spre catastrofa, in timp ce o mana de oameni fac pariuri compleze si mizeaza sa castige din acest esec global.

#carti Wall Street, #carti business , #Cele mai bune carti