Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Mircea Cartarescu a castigat premiul international pentru literatura in Germania

Mircea Cartarescu a castigat premiul international pentru literatura in Germania


Scriitorul Mircea Cartarescu este castigatorul premiului international pentru literatura - Haus der Kulturen der Welt Berlin 2012, acordat in Germania, pentru volumul "Orbitor II. Corpul", informeaza dradio.de.

Scriitorul si traducatorii germani ai volumului vor intra in posesia premiului in valoare totala de 35.000 de euro pe 6 iunie, la Casa Culturilor Lumii/ Haus der Kulturen der Welt din Berlin. Din suma mentionata, autorul va primi 25.000 de euro, iar traducatorii, 10.000 de euro.

Premiul international pentru literatura este decernat anual incepand cu 2009, recompensand cea mai buna traducere in limba germana a unei opere beletristice internationale contemporane (atat autorul, cat si traducatorul cartii sunt distinsi).
Volumul "Orbitor II. Corpul" a fost tradus in limba germana de Gerhart Csejka si Ferdinand Leopold ("Der Korper", Editura Paul Zsolnay, 2011).

Romanul lui Cartarescu a fost selectat dintre 141 de opere participante, alaturi de alte cinci titluri: Jaume Cabre - "Das Schweigen des Sammlers", Nedim Gursel - "Allahs Tochter", Tom McCarthy - "K", Peter Nadas - "Parallelgeschichten" - si Tea Obreht - "Die Tigerfrau".

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Mediafax
Articol citit de 1185 ori