Colectia de business: Carti "must-have" in biblioteca avocatilor

Luni, 23 Aprilie 2012, ora 19:10
3528 citiri
Colectia de business: Carti "must-have" in biblioteca avocatilor

Chiar si profesionistii au nevoie de consiliere, mai ales cand vine vorba de respectarea legii. In cazul avocatilor si juristilor, cartile care contin cele mai noi modificari legislative trebuie sa fie un "must-have" in biblioteca.

Specialistii de la BookLand au ales trei carti de baza pe care juristii si avocatii trebuie sa le citeasca.

Consilier Codul Muncii

Fie ca este vorba despre o hotarare de guvern sau despre o ordonanta de urgenta aparuta peste noapte, fiecare practician in domeniul raporturilor de munca trebuie sa urmareasca in permanenta Monitorul Oficial. "Consilier - Codul Muncii" are rolul de a-i ajuta pe angajat si pe angajator sa cunoasca si sa aplice legea corect, continand sfaturi de aplicare a legii, comentarii, exemple, spete, modele si formulare.

In calitate de abonat al Consilierului, clientul primeste lunar comentarii si recomandari privind aplicarea ultimelor reglementari din legislatia muncii in domeniul raporturilor de munca si poate solicita consultanta din partea specialistilor in legislatia muncii.

Consilier - Codul muncii" trateaza subiecte precum angajarea, concedierea, salarizarea, contributiile sociale sau evaluarea angajatilor.

Cartea a fost elaborata de specialisti in domeniul legislatiei muncii, avocati, consilieri juridici,prin urmare beneficiezi de expertiza mai multor prefesionisti in domeniu.

Lucrarea face parte din colectia "Consilier" editata de Grupul de Editura si Consultanta in Afaceri Rentrop & Straton.

Ghid practic pentru practicienii dreptului: Colectarea si recuperarea debitelor comerciale si civile de la rau-platnici

Orice practicant in drept stie ca legea stabileste prescrierea creantelor intr-un anumit interval de timp. Rezulta ca, reprezentantii legali ai clientilor pagubiti, trebuie sa gaseasca in timp util, solutiile potrivite prin care pot recupera sumele aflate momentan in posesia debitorului.

Informatiile prezentate in lucrare surprind etapele procesului de recuperare a debitelor, de la stadiul de intocmire a documentatiei pana la reprezentarea in instanta.

Prima parte a lucrarii contine informatii importante privind tehnicile de evitare a situatiilor care necesita in final recuperare de creante. Acestea dau posibilitatea reducerii debitelor restante, a incheierii unor contracte care sa protejeze creditorul, determinarea exacta a scadentei, modalitatea de punere in intarziere, rezilirea sau rezolutiunea conventionala a contractelor, posibilitatea constrangerii debitorului la plata, evaluarea prejudiciului, daunele moratorii, etc..

Cea de-a doua parte a lucrarii contine in detaliu toate tehnicile prin care este posibila recuperarea de la debitori a creantelor, precum: actiuni judiciare, titluri executorii, executarea silita, incidente procedurale in cadrul executarii silite, etc.

Lucrarea mentioneaza si legislatie in vigoare privind fiecare actiune in parte, aceasta fiind argumentata atat din punct de vedere al aspectelor favorabile cat si a celor nefavorabile.

Cartea apartine autorului Cons. Jur. Ana-Maria Borz si o poti gasi la editura Rentrop & Straton.

Corespondenta vechilor temeiuri juridice in noul Cod civil

Data de 1 octombrie 2011, intrarea in vigoare a noului Cod civil, a reprezentat un moment deosebit de important pentru viata juridica din Romania. Numeroasele articole modificate, adaugate, excluse, structura invalmasita, informatia decalata inseamna, de fapt, timp pierdut, nesiguranta si risc mare de eroare la intemeierea in drept.

In acest context, cartea "Corespondenta vechilor temeiuri juridice in noul Cod civil", oferita de editura Rentrop&Straton, este instrumentul ce ii ajuta pe juristi sa faca rapid, corect si sigur comparatia intre temeiurile din vechiul si noul Cod civil.

Inovatia acestei lucrari o reprezinta chiar formatul ei: tabelul care contine corespondenta vechilor temeiuri legale in noul Cod civil, alaturi de observatii si explicatii. Sistemul comparativ ii scuteste pe juristi de timpul lung aferent cautarii si ii ajuta sa faca rapid comparatia dintre vechile reglementari si noile prevederi ale Codului civil, sa evidentieze rapid modificarile si sa intemeieze corect in drept actiunile si pretentiile justitiabililor.

Prin rezolvarea corecta a oricaror probleme legale, cititorul cartii "Corespondenta vechilor temeiuri juridice in noul Cod civil" va da dovada de profesionalism si va castiga recunoastere din partea colegilor de breasla si al clientilor sai.

Material realizat cu sprijinul BookLand

#carti Bookland, #carti Codul Muncii, #carti juristi, #carti avocati, #carti codul civil , #Carte business