Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

BabyBlues, o premiera teatrala bazata pe fapte reale

BabyBlues, o premiera teatrala bazata pe fapte reale
"BabyBlues" este un spectacol care vorbeste despre experienta de a fi mama, despre bucuriile si greutatile cu care se confrunta femeile care nasc si isi cresc copiii in diferite medii sociale, despre depresia post-natala si felul in care aceasta se manifesta, e privita si tratata in societate.

Depresia post-natala, un subiect sensibil despre care se vorbeste prea putin, afecteaza 1 din 7 mame.

Distributia: Alina Mindru, Florentina Nastase, Ana Turos
Dramaturgia: Adriana Sana
Documentare: Alina Caprioara
Regia: Victor Olahut

Echipa "Cultura'n Sura", care duce de obicei spectacole de teatru in mediul rural, a ales de aceasta data sa faca drumul invers, si anume sa aduca povestile femeilor de la sat pentru a fi auzite in marile orase.

Spectacolul este bazat pe povesti reale si a rezultat in urma desfasurarii unui proiect mai amplu, intitulat "Femeie. C.L.A.R. Sat. Teatru".

210 femei din mediul rural din jurul Bacaului au beneficiat de consiliere medicala si psihologica profesionista gratuita. In urma unor sedinte de terapie de grup si individuale sustinute de psihologul Alina Caprioara au fost documentate mai multe marturii ce au devenit baza acestui spectacol.

"BabyBlues" va avea premiera la Teatrul Nottara, in Bucuresti, apoi va porni intr-un turneu national in 4 mari orase ale tarii. Intrarea la spectacole este gratuita, in limita locurilor disponibile (mai multe detalii pe pagina de facebook/culturansura).

Programul complet al reprezentatiilor este urmatorul:

  • Luni, 27 mai, ora 19:30 - Premiera, Teatrul Nottara, Bucuresti
  • Marti, 28 mai, ora 18:30 - Teatrul Municipal Bacovia, Bacau
  • Miercuri, 29 mai, ora 19:30 - Teatrul National "Vasile Alecsandri", Iasi
  • Joi, 30 mai, ora 19:00 - Teatrul National "Radu Stanca" Sibiu
  • Sambata, 1 iunie, ora 19:00 - #Reactor, Cluj

Parteneri: Teatrul Studentesc PODUL, Teatrul Municipal Bacovia, Teatrul National "Vasile Alecsandri" Iasi, Teatrul Nottara,Teatrul National "Radu Stanca" Sibiu, #Reactor Cluj

Partener media: Radio Romania Cultural

Proiect derulat de Fundatia de Sprijin Comunitar (FSC) in parteneriat cu Asociatia Mutatis Mutandis si Asociatia Cultura'n Sura si finantat prin programul "In stare de bine", sustinut de Kaufland Romania si implementat de Fundatia pentru Dezvoltarea Societatii Civile.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 1088 ori