The New York Times, cuplul Cojocaru-Kobborg: Dupa Bucuresti, o putere in lumea baletului merge mai departe

Joi, 06 Octombrie 2016, ora 11:41
1993 citiri
The New York Times, cuplul Cojocaru-Kobborg: Dupa Bucuresti, o putere in lumea baletului merge mai departe
Foto: Facebook/Alina Cojocaru

The New York Times a publicat, miercuri, un articol consacrat balerinei Alina Cojocaru si coregrafului Johan Kobborg, un cuplu despre care publicatia spune ca reprezinta "o putere in universul baletului".

Cotidianul american a relatat drama plecarii celor doi artisti de la Opera Nationala Romana, precizand ca au reusit sa treaca peste evenimentele neplacute de la Bucuresti din primavara acestui an si "merg mai departe".

"Lumea baletului nu este lipsita de momente dramatice intense, care trec uneori dincolo de tracul provocat de luminile scenei", sustine Marina Harss, autoarea acestui articol, care i-a si intervievat pe cei doi. "Atacul cu acid comis asupra directorului artistic al Teatrului Bolsoi din Moscova, Serghei Filin, este cel mai extrem exemplu in acest sens", a adaugat jurnalista americana, in debutul articolului din The New York Times.

Adeseori, este vorba doar de mici ciocniri pentru putere in spatele scenei. Alteori, intervine si nationalismul. Ambele elemente par ...citeste mai departe despre "The New York Times, cuplul Cojocaru-Kobborg: Dupa Bucuresti, o putere in lumea baletului merge mai departe" pe Ziare.com

#balerina Alina Cojocaru presa straina, #balerina Alina Cojocaru, #balerina Alina Cojocaru Opera , #Stiri Arta