Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

28 de reviste au obtinut 1,6 milioane de lei de la Guvern

28 de reviste au obtinut 1,6 milioane de lei de la Guvern

Ministerul Culturii si Identitatii Nationale va finanta cu 1,6 milioane de lei 28 de publicatii de cultura.

Astfel, ministerul a facut publica lista cu revistele sau publicatiile culturale, altele decat cele propuse de uniunile de creatori din Romania, membre ale Aliantei Nationale a Uniunilor de Creatori, care vor fi finantate in conformitate cu prevederile Legii 136/2015 privind finantarea revistelor de cultura reprezentative din Romania, precum si punctajul aferent fiecarei reviste si suma alocata.

Conform punctajului obtinut, cei mai multi bani, respectiv cate 90.500 de lei, ii vor primi revistele Observator Cultural (realizata de Fundatia Observator Cultural) si Dilema Veche (publicata de Adevarul Holding) . Cele doua reviste au avut un punctaj de 90.

Revistele Contemporanul si Historia vor primi cate 70.500 de lei. 55.000 de lei vor ajunge la Revista Korunk, publicata de Asociatia de Prietenie Korunk.

Asociatia Euro Culturart primeste 50.000 de lei pentru Programul editorial www.agentiadecarte.ro. 45.500 de lei vor ajunge la revistele IGLOO, Cultura, Secolul 21 si Revista de Cultura Arges.

Finantare de cate 40.500 de lei vor primi Scena.ro, Publicatia Culturala "Informatia de Duminica", Revista Poesis, Revista Neuma, Revista Miscarea Literara, Revista Infinitezimal, Platforma "docuart.ro" si DOR.

Revista de cultura Conta, Revista ME.dok, Revista Jatekter, Revista Expres cultural, Revista Feed Back, Revista Mozaicul, Revista Spectator, Revista Studii de Istoria si Teoria Arhitecturii si Publicatia B-Critic.ro au obtinut finantare de cate 20.000 de lei.

A.G. ...citeste mai departe despre "28 de reviste au obtinut 1,6 milioane de lei de la Guvern" pe Ziare.com

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 1520 ori