Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Un tablou de Picasso, propus la o tombola online pentru doar 100 de euro

Un tablou de Picasso, propus la o tombola online pentru doar 100 de euro


Un tablou de Pablo Picasso, estimat la 1 milion de dolari, reprezinta marele premiu oferit la o tombola online, al carei tichet de participare costa doar 100 de euro.

Tabloul oferit la aceasta tombola online se intituleaza "L'homme au Gibus" si a fost pictat in 1914. Estimata la 1 milion de dolari, aceasta pictura cubista a fost cumparata de o persoana anonima de la o galerie newyorkeza, oferind-o apoi Asociatiei pentru salvgardarea Tirului, orasul libanez inclus in patrimoniul mondial UNESCO.

Organizatia a emis 50.000 de bilete pentru aceasta tombola inedita, iar tragerea la sorti va avea loc la sediul casei de licitatii Sotheby's din Paris, pe 18 decembrie.

Fondurile ce vor fi incasate vor fi utilizate pentru a finanta doua proiecte socioculturale: infiintarea unui centru de artizanat pentru a oferi locuri de munca tinerilor, femeilor si persoanelor cu handicap din Tir si infiintarea unui institut de studii feniciene la Beirut.

Peste 40.000 de bilete au fost deja vandute in lumea intreaga prin intermediul site-ului www.1picasso100euros.com.

Olivier Picasso, nepotul pictorului spaniol - bunica sa era Marie-Therese, amanta lui Picasso -, a calatorit la New York pentru a promova acest eveniment.

"Cumparati un bilet, pentru o placere dubla", a declarat el pentru AFP. "Prima consta in a contribui la un proiect cu adevarat interesant, iar a doua este acela de a agata un Picasso pe peretele casei voastre".

Olivier Picasso, care nu l-a cunoscut niciodata pe bunicul sau, spune ca acesta din urma iubea noutatea si ar fi fost incantat "sa fie primul artist din lume al carui nume apare intr-o tombola de acest tip".

"Vorbind serios acum, era foarte atent la problemele celorlalti", a adaugat el.

Olivier Picasso mai spune ca tabloul "L'homme au Gibus" este demn de a fi expus intr-un muzeu si se afla intr-o stare perfecta.

Potrivit Asociatiei pentru salvgardarea Tirului, este pentru prima data cand o opera de o astfel de calitate este oferita la o tombola.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Mediafax
Articol citit de 1351 ori