Tosca, una dintre marile capodopere ale lui Puccini, transmisa in cadrul Seri de Opera Online

Marti, 19 Mai 2020, ora 11:50
1893 citiri
Tosca, una dintre marile capodopere ale lui Puccini, transmisa in cadrul Seri de Opera Online

Opera Nationala Bucuresti prezinta iubitorilor genului liric spectacolul "Tosca" de Giacomo Puccini, regia Mario De Carlo, in cadrul programului Seri de Opera Online.

Spectacolul va fi difuzat marti, 19 mai 2020, incepand cu ora 18:30, pe pagina de Facebook a Operei Nationale Bucuresti si pe site-ul www.operanb.ro/operaonline.

Revizuirea libretului de catre Luigi Ilinca si Giusepe Giacosa i-a oferit lui Puccini fundamentul pentru cea mai reprezentativa opera a stilului sau de maturitate.

Prin intermediul limbajului muzical, "Tosca" contureaza personaje complexe, caractere puternice antrenate intr-un parcurs dramatic cu final tragic pentru fiecare dintre acestea.

"Tosca" este una dintre cele mai indragite opere din lume si o poveste "roller coaster" de dragoste, lacomie, crima si intriga politica. Aceasta lucrare complexa, a carei forta Puccini a intuit-o inca dinainte de a o compune - "o opera de care am nevoie", spunea el pe atunci - nu si-a pierdut farmecul nici dupa mai bine de un secol de la premiera mondiala.

Ceea ce inseamna ca spectatorii oricarei generatii au nevoie, asa cum a avut si Puccini, de aceasta opera. "Tosca" ramane asadar o oglinda in care ne privim, din cand in cand, cu totiiculmile si coborasurile sufletului.

https://youtu.be/b7Uf9bKqO4g

(Trailer Tosca - Opera Nationala Bucuresti)

Sponsor oficial: Enel Romania

Partener de mobilitate: Kia

Sponsori: Banca Comerciala Romana, Aqua Carpatica, Zarea

Parteneri: Artmark, Sansha

Parteneri media: Europa FM, TVR, Radio Romania Cultural, Radio Romania Muzical, RFI Romania, Romantic FM, Radio Seven, Romania TV, Zile si Nopti, Agerpres, Ziare.com, Business24, Ziarul Metropolis, Marea Dragoste, Leviathan, Ordinea Zilei

#opera online, #opera nationala bucuresti , #Muzica