De ce a parasit Cristi Minculescu trupa Iris

Vineri, 19 Octombrie 2012, ora 16:09
1617 citiri
De ce a parasit Cristi Minculescu trupa Iris

Cristi Minculescu a parasit trupa Iris pentru ca nu a mai gasit un numitor comun in ceea ce priveste activitatea viitoare a trupei, dar si pentru ca efortul pe care trebuia sa il faca era mult prea mare raportat la partea financiara.

Cantaretul Cristi Minculescu, fostul solist al Iris, a parasit in luna august formatia, dupa 32 de ani in care s-a identificat cu aceasta trupa. El a precizat totusi ca a fost nemultumit ca nu era protejat din punct de vedere financiar, in urma perioadei in care a avut probleme de sanatate.

In 2009, Cristi Minculescu a aflat ca sufera de o boala ereditara - polichistica hepato-renala -, fapt pentru care a avut nevoie de un transplant de ficat. Atunci, sotia lui i-a donat o bucata din ficatul ei.

Pe 3 septembrie, Cristi Minculescu a fost inlocuit in rolul de solist al trupei Iris de Toni Seicarescu, potrivit unui anunt postat pe site-ul oficial al formatiei.

Toni Seicarescu este cunoscut pentru colaborarea sa cu formatia Directia 5.

Trupa Iris va sustine un concert de relansare, in noua formula - cu Toni Seicarescu solist -, pe 4 decembrie, de la ora 19.30, la Sala Palatului din Bucuresti, a declarat, pentru MEDIAFAX, in 28 septembrie, Nelu Dumitrescu, liderul trupei. "Vom mai lansa, pana la sfarsitul anului, doua noi piese si vom incepe inregistrarile la noul album Iris cu Toni Seicarescu solist", a mai spus atunci Nelu Dumitrescu.

Decizia lui Cristi Minculescu de a parasi trupa Iris i-a uimit pe membrii formatiei, dupa cum a declarat, pe 28 august, pentru Mediafax, Nelu Dumitrescu. "Am ramas toti surprinsi. Il cunosc pe Cristi (Minculescu, n.r.) de ani de zile. Ne-a chemat intr-o zi si ne-a spus ca nu mai vrea sa cante", a declarat atunci Nelu Dumitrescu. "A spus ca in tara asta nu se poate canta asa, ca el are nevoie de bani multi si ca nu e multumit de ce castiga", a mai spus bateristul.

Nelu Dumitrescu a declarat ca alegerea de a-l inlocui pe Cristi Minculescu cu Toni Seicarescu a fost luata in urma votului unanim al membrilor ramasi in trupa. "Toti s-au gandit la el, pentru ca este un fan Iris", a spus Dumitrescu. "Iris nu este nici formatia mea, nici a lui Cristi Minculescu, este a poporului acestuia", a adaugat Nelu Dumitrescu.

Totodata, Nelu Dumitrescu a subliniat faptul ca este pentru a treia oara cand Cristi Minculescu paraseste trupa Iris. In 1982, Cristi Minculescu a plecat din Iris ca sa cante cu o alta formatie, Voltaj, dar s-a intors. Acelasi lucru s-a intamplat si in 1990, cand Minculescu a plecat in Elvetia, dar a revenit in Iris.

Ultimul concert al trupei Iris cu Cristi Minculescu a avut loc pe 2 septembrie, in curtea Castelului Banffy din comuna clujeana Bontida.

#plecare Minculescu Iris, #Cristi Minculescu Iris, #Toni Seicarescu Iris , #Muzica