Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Compozitia "Haz de necaz" a lui Sergiu Celibidache, in premiera mondiala in Romania

Compozitia "Haz de necaz" a lui Sergiu Celibidache, in premiera mondiala in Romania


Compozitia lui Sergiu Celibidache "Haz de necaz" va fi oferita in premiera mondiala publicului roman, pe 7 iulie, la Ateneul Roman, informeaza fundatia care poarta numele marelui dirijor.

Potrivit Adelei Vranceanu, director comunicare Fundatia Sergiu Celibidache, "o premiera vanata de intreaga lume, dar pe care familia maestrului a decis sa o aduca in Romania", "Haz de necaz" se va desfasura sub bagheta directorului artistic al festivalului, Mark Mast, fost elev al lui Sergiu Celibidache, care a petrecut mai bine de cinci ani alaturi de acesta, zi de zi.

Festivalul Sergiu Celibidache 100 este organizat sub inaltul patronaj al presedintelui Romaniei in parteneriat cu Primaria Municipiului Bucuresti, proiectul fiind finantat de Ministerul Culturii si Patrimoniului National (MCPN).

Personalitate artistica nonconformista, contradictorie, care a dispretuit rutina, mediocritatea, reclama comerciala, filosoful care a promovat teorii personale originale si conceptii absolutiste, exclusiviste, asupra creatorilor si operelor de arta, omul sclipitor de inteligent, plin de verva, ironie, sarcasm, savantul inzestrat cu o cultura generala coplesitoare, Sergiu Celibidache a atins spre sfarsitul vietii o cariera impresionanta, devenind pentru lumea muzicala un mit, o legenda vie a baghetei contemporane.

A murit la Neuville-sur-Essonne, langa Paris, la 14 august 1996.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Agerpres
Articol citit de 2386 ori