Un tablou din seria "Nuferi" de Monet a fost vandut la licitatie cu 32 milioane de lire sterline

Marti, 24 Iunie 2014, ora 11:55
4501 citiri
Un tablou din seria "Nuferi" de Monet a fost vandut la licitatie cu 32 milioane de lire sterline

Un tablou din seria "Nuferi" a celebrului artist impresionist Claude Monet a fost vandut luni pentru suma de 32 de milioane de lire sterline in cadrul unei licitatii organizate de casa Sotheby's, transmite marti agentia Reuters.

Tabloul, pictat in 1906, a fost pe locul al doilea din seria celor mai scumpe picturi semnate Claude Monet si vandute la licitatie. Panza face parte dintr-o serie de aproximativ 250 de tablouri care au avut ca element central frumoasele flori de apa, prima fiind pictata in 1899, si au fost realizate in perioada in care Monet suferea de cataracta. In 1922 artistul a realizat ultimul tablou din seria 'Nuferi'.

Licitatia a durat in jur de 10 minute, implicand cumparatori din Asia, iar in ultimele momente ale sale pretul a urcat cu cate 250.000 de lire per strigare ajungandu-se la pretul final de achizitie de 31.722.000 milioane lire sterline (aproximativ 55 milioane de dolari).

In cadrul unei licitatii organizate in 2010, acelasi tablou al lui Monet nu a obtinut nici macar pretul de rezervare. 'Estimarea a fost mult mai realista' de aceasta data, ceea ce explica succesul inregistrat, a declarat Helena Newman, copresedinta a departamentului de arta moderna si impresionista din cadrul Sotheby's.

Licitatia a cuprins 46 de opere moderne si impresioniste, din care patru nu au obtinut pretul de rezervare anuntat de casa de licitatii, iar restul au fost vandute pentru putin sub 122 de milioane de lire sterline, potrivit Sotheby's. Alte picturi semnate Sisley, Picasso, Manet sau Kandinsky au fost, de asemenea, vandute in cadrul acestei licitatii la preturi foarte apropiate de estimarile expertilor Sotheby's.

#tablou Monet, #artist Claude Monet, #licitatie tablou Monet , #Licitatii arta