Un meniu al ultimei mese a pasagerilor Titanicului a fost adjudecat la licitatie cu 76.000 de lire sterline (91.000 de euro) sambata seara in Marea Britanie, a anuntat casa de licitatii care s-a ocupat de vanzare, relateaza AFP.
Meniul, care dateaza din 14 aprilie 1912, ziua in care pachebotul a lovit un iceberg in Atlanticul de Nord, s-a numarat printre sutele de obiecte de pe vapor scoase la licitatie de casa Henry Aldridge&Son in sudul Angliei, cu ocazia centenarului naufragiului.
Un colectionar care locuieste in Marea Britanie a cumparat meniul pastrat de Ruth Dodge, o pasagera care calatorea in SUA cu sotul sau, un bancher din San Francisco, si cu fiul sau, si care a luat meniul in poseta.
Cei trei au supravietuit naufragiului, iar meniul a ramas pana acum in familie. Meniul propune oua Argenteuil, consomme fermier, cotlet de berbec la gratar si galantina (rulada) de pui.
"Ne furnizeaza o imagine fascinanta a obiceiurilor culinare ale pasagerilor de elita de pe Titanic", a apreciat expertul casei de licitatii, Andrew Aldridge.
Titanicul s-a scufundat in largul Terra Nova in timpul calatoriei sale inaugurale de la Southampton la New York, dupa ce a lovit un iceberg in noaptea de 14 spre 15 aprilie 1912. Naufragiul s-a soldat cu peste 1.500 de morti din cei 2.200 de pasageri.