Pregatit de licitatie? Operele lui Petrascu, Pallady si Bancila te asteapta

Sambata, 02 Iunie 2012, ora 00:00
4483 citiri
Pregatit de licitatie? Operele lui Petrascu, Pallady si Bancila te asteapta

Operele semnate de Gheorghe Petrascu, Theodor Pallady si Octav Bancila sunt scoase la licitatie saptamana viitoare, asa ca, daca esti un impatimit al artei romanesti, acum ai ocazia "pui mana" pe o piesa cu adevarat valoroasa.

Pe lista marilor nume ale caror opere vor putea fi achizitionate la licitatia Goldart de joi, 7 iunie, se mai gaseste si Nicolae Vermont, Gheorghe Vanatoru, Alexandru Tipoia, Paul Scortescu, dar si Cornel Medrea. Cel din urma va fi prezent la licitatie printr-o sculptura rara, a carei valoare poneste de la suma de 5.000 de euro.

Pentru a-ti face o idee, poti face o vizita la expozitia dedicata licitatiei la sediul Goldart sambata si luni, intre 11.00 si 15.00, si apoi, pana pe 7 iunie, de la ora 9.00 pana la 19.00, la sediul casei de licitatie.

Colectia "Dinspre meleaguri prietenoase" cuprinde lucrari care vor sa surprinda o atmosfera afectuoasa, o stare de bine, indiferent daca e vorba despre meleaguri propriu zise, peisaje primitoare, natura statica, interioare sau despre taramuri fantastice.

Dintre toate titlurile care urmeaza sa fie scoase la vanzare, doua sunt expuse pentru prima data in public, intru cat apartin unor colectii private.

Femeie cu chitara, Gheorghe Petrascu

Una dintre ele este tabloul intitulat "Femeie cu chitara", semnat de Gheorghe Petrascu, care a fost ascuns intre restul operelor din colectia avocatului H. Aznavorian, a compozitorului Gheorghe Dumitrescu si a urmasilor acestuia. Lucrarea este reprodusa in mai multe cataloage consacrate operei pictorului.

Stanci la Etretat, Theodor Pallady

Cea de-a doua lucrare de importanta istorica si artistica este semnata de Theodor Pallady, "Stanci la Etretat", care ilustreaza un peisaj marin.

In padure, Octav Bancila

O alta capodopera prezenta la licitatie este pictura "In padure", semnata de Octav Bancila, realizata in ulei pe panza, cu subiect romantic, ilustrand o plimbare prin padure.

#licitatii arta, #licitatii Goldart, #licitatii tablouri Petrascu , #Licitatii arta