Amintiri din Romania Regala - liciteaza pentru obiecte purtate de regi si regine

Sambata, 29 Septembrie 2012, ora 00:00
2713 citiri
Amintiri din Romania Regala - liciteaza pentru obiecte purtate de regi si regine

Permisul de conducere al Reginei Maria, evantaiul Reginei Elisabeta si steagul Principatelor Unite folosit de Carol I pot fi cumparate in cadrul licitatiei "Romania regala" organizata de Artmark.

Evenimentul, care se afla deja la a doua editie, va avea loc pe 4 octombrie la J.W. Marriott Grand Hotel. Cele 139 de lucrari scoase la vanzare recreeaza povestile de zi cu zi de la curtile regale si din casele nobilimii romanesti.

Permisul Principesei Mostenitoare, 5.000 - 6.000 de euro

Permisul de conducere al viitoarei regine Maria a fost eliberat in anul 1909 de catre filiala din Munchen a Touring Club-ului german.

Principesa Maria era una dintre singurele femei careia i s-a permis, in Germania, sa conduca o masina. In Romania ea nu a avut parte de acelasi privilegiu.

Potrivit datelor trecute in permis, principesa conducea un Mercedes, model 35H.

Ordinul Ferdinand in grad de Colan, 25.000 - 45.000 de euro

Gradul de Colan era o distinctie oferita celor care au luptat pentru realizarea Statului National Roman. Ordinul, instituit in 1929, cuprindea sase clase, gradul "Colan" este, insa, cel mai important.

Personalitati precum Regina Maria, Nicolae Iorga sau Iuliu Maniu au primit aceasta distinctie.

Evantai de fildes, 300 - 600 de euro

Un alt obiect care ar putea starni interesul colectionarilor este un evantai din fildes inscriptionat in argint cu monograma Reginei Elisabeta, pseudonimul literar Carmen Sylva.

Evantaiul este in stil Art Nouveau si dateaza din anul 1900.

Tabloul "Regina Maria", Ipolit Strambu, 3.000 - 5.500 de euro

Regina Maria a constituit o sursa de inspiratie pentru numerosi pictori romani. Printre acestia se numara si Ipolit Strambu, care a pictat in 1922 un portret in care regina este infatisata purtand coroana regala.

Steagul Principatelor Unite, 800-1.500 de euro

Un steag al Principatelor Romane Unite, arborat in timpul domnitorului Carol I, in anul 1866, va fi scos la licitatie, la un pret de pornire cuprins intre 800 si 1.500 de euro.

#licitatie Artmark regalitate, #obiecte regalitate Artmark, #vanzare obiecte regalitate Artmark , #Licitatii arta